Demokrati u Matoviča neuspeli, do volieb pôjdu samostatne

NETKY.SK • 29 November 2019, 21:29 • 2 min
Demokrati u Matoviča neuspeli, do volieb pôjdu samostatne

BRATISLAVA - Demokratická strana (DS), v ktorej pôsobia bývalí politici SaS, sa rozhodla pre samostatný vstup do februárových volieb do NRSR. Oznámila to dnes na sociálnej sieti.

slovakia

left justify in out

Predstavitelia DS sa pokúšali dohodnúť vstup na kandidátku Obyčajných ľudí a nezávislých osobností (OĽaNO), rokovania však podľa strany stroskotali na požiadavke šéfa OĽaNO Igora Matoviča nezaradiť na kandidátku poslancov Jozefa Rajtára, Ľubomíra Galka a Natáliu Blahovú.

 

img

 

"Rokovania s Igorom Matovičom sa ukončili. Potvrdil, že na svojej kandidátke nechce skutočných bojovníkov proti korupcii Natáliu Blahovú, Ľubomíra Galka a mňa," vyhlásil vo videu volebný líder strany Rajtár. 

 

img

 

Matovič v pondelok uviedol, že ponúkol DS dve zvoliteľné miesta pre Janu Kiššovú a lídra strany Michala Kravčíka ako aj ďalších 13 miest na nižších pozíciách. DS sa však nepozdávala požiadavka nezaradiť na kandidačnú listinu uvedených troch politikov. Rajtára si navyše strana v utorok vybrala za volebného lídra, Kiššová naopak oznámila, že z osobných dôvodov kandidovať nebude.

 

img


DS hovorí, že rokovala o spoločnom postupe aj s prakticky všetkými ostatnými opozičnými stranami a najďalej sa dostala v rozhovoroch s OĽaNO.

 

img


Galko, Rajtár a ďalší bývalí poprední politici opozičnej Slobody a solidarity (SaS) stranu opustili po sporoch s jej predsedom Richardom Sulíkom. Z prvého miesta bude za DS kandidovať Rajtár, za ním nasleduje predseda strany Kravčík a prvú trojku uzavrie Blahová. Podľa posledných prieskumov agentúr Focus a AKO má však DS preferencie 0,3 %.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies