ŠKODA obmedzí výrobu v dvoch českých mestách! Tisíce áut sú nedokončené!

NETKY.SK • 24 Jún 2021, 19:01 • 2 min
ŠKODA obmedzí výrobu v dvoch českých mestách! Tisíce áut sú nedokončené!

Časť výroby českej automobilky Škoda Auto sa na budúci týždeň úplne zastaví. Informuje o tom spravodajský portál Novinky.cz s odvolaním sa na správu týždenníka Škodovácký odborář, ktorú potvrdila aj hovorkyňa firmy Martina Gillichová.

slovakia

left justify in out

Hovorkyňa uviedla, že dôvodom je celosvetový nedostatok čipov, ktoré sú nutné pre produkciu niektorých dielcov.

 

img


Automobilka Škoda Auto má v Českej republike tri výrobné závody, v obciach Mladá Boleslav, Kvasiny a Vrchlabí. Výroba sa od pondelka najmenej do soboty úplne zastaví v celom závode Kvasiny a obmedzí sa aj v Mladej Boleslavi.

 

"Opäť sme dohodli náhradu vo výške 85 percent priemernej mzdy," uviedol predseda odborového zväzu KOVO Jaroslav Povšík.

Podľa vyjadrenia šéfa výroby a logistiky Škody Auto Michaela Oeljeklausa nemôže automobilka pre nedostatok čipov dokončiť až 5-tisíc áut týždenne. Na odstavných plochách, ktoré majú kapacitu 55-tisíc áut, má firma teraz 33-tisíc nedokončených vozidiel.

 

img


S nedostatkom polovodičov sa podľa prognózy výrobcu čipov Flex môže automobilový priemysel stretávať najmenej do polovice roku 2022. Pesimistickejšie scenáre hovoria o pretrvávaní nedostatku čipov až do roku 2023.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies