Nedovoľte zime poškodiť vaše vlasy!

NETKY.SK • 7 Október 2020, 14:26 • 2 min
Nedovoľte zime poškodiť vaše vlasy!

Vlasy sú počas jednotlivých ročných období vystavované rôznym vonkajším vplyvom. Počas leta sú vysušované slnkom, chlórom, či slanou vodou. Počas zimy im neprospieva mráz, no ich kráse nepridáva ani stále nosenie čiapok, či iných pokrývok hlavy. Rovnako počas zimy neustále prechádzame zo suchého teplého prostredia do vlhkého chladného. Zima teda môže vlasom dať naozaj zabrať a často toto zaťaženie môže spôsobiť lámavosť vlasov, elektrizovanie, či presušenie.

slovakia

left justify in out

Správna starostlivosť počas zimy

Podľa odborníkov z prvotriedneho kaderníckeho salóna DonnaUomo je starostlivosť o vlasy cez zimu veľmi dôležitá. Základným krokom správnej starostlivosti počas zimy je najmä hĺbková výživa. Tú dosiahnete stravou bohatou na zdravé tuky, ale čiastočne aj vonkajšou starostlivosťou. Ideálne sú hydratačné zábaly a masky, ktoré je dobré nechať dlhšie pôsobiť aby sa dostali do hĺbky vlasov. Hĺbková hydratácia zamedzuje vysušeniu vlasov vplyvom chladu. 

 

img

 

Čiapku často považujeme za neestetickú a vlasy nás po jej nosení neposlúchajú. Má však veľkú úlohu počas zimy pretože nás chráni pred nachladnutím a rovnako môže chrániť aj vaše vlasy. Chráni ich predovšetkým pred pôsobením chladu, no pri pobyte vo vnútorných priestoroch je ideálne ju z hlavy zložiť. Počas zimných dní je tiež dôležité nechodiť von s mokrými vlasmi. Vlasy treba vždy dôkladne vysušiť, pretože mráz v kombinácii s mokrým vlasom ho môže hĺbkovo poškodiť. 

 

"Správna starostlivosť o vlasy je len tá, ktorá sa dostane do hĺbky vlasu. Preto je vhodné dopriať si návštevy kaderníckych salónov, kde vám dokážu vlasy ošetriť hĺbkovo a účinne."

 

Ani zima ani teplo?

Pre naše vlasy je asi najhorší častý prechod z teplého do studeného prostredia, ktorý je počas zimy bohužiaľ pravidelnou súčasťou našich dní. Je preto veľmi dobré sledovať aj prostredie, v ktorom trávime väčšinu dňa, pretože aj to ovplyvňuje zdravie našich vlasov. Vlasy nemajú radi suché prostredie, ktoré je počas zimy časté, najmä kvôli nadmernému vykurovaniu miestností. Ideálne je siahnuť po zvlhčovači vzduchu, ktorý vytvorí príjemnejšie prostredie a poďakujú sa vám nielen vlasy, ale aj pleť a pľúca.

 

img

 

Starostlivosť o vlasy počas zimy by mala zahŕňať predovšetkým hydratačné produkty. Veľmi populárne sú rôzne olejčeky, ktoré sa dokážu dostať až do hĺbky vlasu a majú veľmi dobré hydratačné schopnosti. Pri fénovaní používajte nižšiu teplotu a snažte sa vlasy veľmi nenamáhať častými tepelnými úpravami. Počas zimy sú aj vlasy v regeneračnej fáze po lete a preto je dobré dopriať im relax a snažiť sa ich hýčkať správnou starostlivosťou bohatou na výživu. 

 

Ako sa o vlasy staráte v zime vy? Aké sú vaše obľúbené produkty pre hĺbkovú výživu vlasov?



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona