Nejde o žiaden hoax! Lekárka, ktorá pacientov odrádzala od očkovania, zomrela

NETKY.SK • 8 November 2021, 20:41 • 2 min
Nejde o žiaden hoax! Lekárka, ktorá pacientov odrádzala od očkovania, zomrela

BRATISLAVA – Doktorka svojim pacientom tvrdila, že ak sa nechajú zaočkovať, do dvoch týždňov zaručene zomrú.

slovakia

left justify in out

Obvodná lekárka z Banskej Bystrice ľudí celé mesiace odrádzala od očkovaní proti koronavírusu. Na dverách do jej ambulancie pacientov vítala plagátom so Zubatou s kosou. Nad ilustráciou bolo napísané: „Volám sa Astra Zeneca Pfizerová“

 

Doktorka sa takýmto spôsobom snažila naznačiť, že schválené vakcíny Európskou liekovou agentúrou predstavujú život ohrozujúce riziko. Informácie o úmrtí lekárky dnes potvrdila aj Polícia SR na facebookovej stránke Hoaxy a dezinformácie, ktorá preverila túto informáciu šíriacu sa na sociálnych sieťach. 

 

„Na základe vášho upozornenia sa nám podarilo overiť informáciu, podľa ktorej zomrela obvodná lekárka zo stredného Slovenska. V ambulancii mala plagáty odrádzajúce od očkovani. Do prvého komentáru zverejňujeme ďalšie informácie, ktoré sa šíria Facebookom,“ napísala polícia. Príčinu smrti však exaktne neuviedla. 

 

 

Lekárka mala svojim pacientom tvrdiť, že ak sa nechajú zaočkovať, do dvoch týždňov určite zomrú. Je však veľmi pravdepodobné, že nakoniec podľahla konšpiráciám a dezinformáciách, ktoré medzi ľuďmi sama šírila.

 

,,V apríli som zhrozená prišla od obvodnej lekárky svojej 80-ročnej tety, ktorej na vchodových dverách visel zvláštny plagátik. Mňa spucovala za to, že som si dovolila vystaviť svoju tetu pfizerovským hamižíkom upozorňúc na to, že zaručene do dvoch týždňoch od vakcinácie zomrie na následky očkovania. Nuž, je november 2021, a v márnici spočíva telo 60-tničky, obvodnej lekárky z Banskej Bystricke, neočkovanej antivaxerky, ktorá zomrela na COVID-19,“ zverejnila polícia status ženy, ktorá na prípad upozornila. K príspevku pridala fotku plagátu, ktorý visel na lekárkinej ambulancii.

 

Slovensko aj naďalej patrí medzi krajiny s najnižšou mierou zaočkovanosti v rámci Európskej únie. Nízka dôvera vo vakcíny sa aktuálne odrazila na počtoch novoinfikovanýchpribúdajúcich obetiach, ktoré podľahli ochoreniu Covid-19.

 

Na aktuálnu situáciu sa dnes rozhodli reagovať aj lekári v sprievode ministra zdravotníctva Vladimíra Lengvarského. Verejnosť opäť vyzvali k očkovaniu, pretože situácia v nemocniciach začína byť kritická. Lôžka zapĺňajú covidoví pacienti, kvôli ktorým sa začínajú odkladať plánované operácie.

 

Napriek sľubom rezortu zdravotníctva, že biela medicína bude naďalej poskytovaná, sa ho však pre poddimenzované personálne stavy zdravotníckeho personálu s najväčšou pravdepodobnosťou nepodarí naplniť. Na druhú koľaj sa tak opäť dostanú osoby, ktoré dlhé mesiace čakajú na operačné či iné ošetrenia.

 

Súvisiaci článok: Zdravotníci z nemocníc zúfalo vyzývajú verejnosť k očkovaniu



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona