Formou podpory podnikania na Slovensku môžu byť aj anjelskí investori

NETKY.SK • 9 Január 2017, 14:05 • 2 min
Formou podpory podnikania na Slovensku môžu byť aj anjelskí investori

BRATISLAVA - Ministerstvo hospodárstva (MH) SR v rámci podpory podnikateľov pokračuje v realizácii osvedčených podporných programov a schém financovaných či už z prostriedkov štrukturálnych fondov alebo štátneho rozpočtu. Vyplýva to zo Správy o stave podnikateľského prostredia v SR, ktorú by v stredu (11. 1.) mala prerokovať a schváliť vláda.

slovakia

left justify in out

"Ako nové, doposiaľ nerealizované formy podpory MH SR zvažuje podporu prostredníctvom anjelských investorov a nefinančnú podporu prostredníctvom zavedenia tzv. startup víz a sprostredkovania stáží v renomovaných svetových vedecko-technologických centrách. Ide predovšetkým o podporu pre začínajúcich podnikateľov s inovatívnymi projektmi," uviedol v správe rezort hospodárstva.

 

"Ako je z predloženej správy zjavné, podnikateľské prostredie na Slovensku neustále prechádza dramatickým vývojom poznačeným v značnej miere konsolidáciou verejných financií a implementáciou usmernení Európskej komisie," konštatovalo MH SR.

 

Mierne zlepšenie umiestnenia Slovenska podľa správy MH SR nastalo v prieskume konkurencieschopnosti Svetového ekonomického fóra zo 67. na 65. miesto a podľa hodnotenia Doing Business 2017 sa celková kvalita podnikateľského prostredia na Slovensku mierne zlepšila aj napriek tomu, že nastal pokles takmer vo všetkých jeho indikátoroch. Výnimkou bol indikátor Daňové povinnosti.

 

MH SR podľa správy zriadilo Medzirezortnú pracovnú skupinu na najvyššej úrovni pre Doing Business, ktorej cieľom je v spolupráci s relevantnými ministerstvami a podnikateľskou obcou identifikovanie kritických miest SR vo všetkých sledovaných indikátoroch Svetovej banky v hodnotení Doing Business prierezovo a odstránenie týchto nedostatkov.

 

Rezort hospodárstva pripomenul, že 1. januára nadobudol účinnosť zákon o podpore malého a stredného podnikania (MSP). "Malé a stredné podniky v slovenskej ekonomike poskytujú pracovné príležitosti pre 72,7 % aktívnej pracovnej sily a podieľajú sa 53,3 % na tvorbe pridanej hodnoty," dodalo v správe ministerstvo hospodárstva.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies