Zemetrasenie v SaS: Sulík vyradil z kandidátky tieto mená

NETKY.SK • 24 September 2019, 08:58 • 2 min
Zemetrasenie v SaS: Sulík vyradil z kandidátky tieto mená

BRATISLAVA - Členovia SaS Natália Blahová, Jozef Rajtár, Ľubomír Galko, Jana Kiššová, Vladimír Sloboda, Radoslav Pavelka a Pavol Kubiš nebudú na 99 percent kandidovať za SaS. Po republikovej rade strany to uviedla podpredsedníčka strany Natália Blahová.

slovakia

left justify in out

Poslanci Národnej rady (NR) SR Ľubomír Galko a Jozef Rajtár tvrdia, že o tom rozhodne mimoriadny snem a že sú závery predčasné. Predseda strany Richard Sulík podľa nich zopakoval podmienku, že nebude na kandidátke, na ktorej búdu aj oni. Sulík nechce nič z toho komentovať, svoj návrh kandidátky predstaví v pondelok 30. septembra.

 

"Na kandidátke, ktorú navrhne Richard Sulík, nebudeme, a potom sa môžu členovia na kongrese rozhodnúť, za čo budú a nebudú hlasovať," skonštatoval Rajtár. On sám chce byť na jednej kandidátke s Richardom Sulíkom. Rovnaký názor zastáva aj Galko.

 

"Členovia môžu spôsobiť pat alebo nejaký iný mechanizmus a snažiť sa prinútiť dve strany sa dohodnúť," načrtol Rajtár možné riešenie situácie v strane.

 

img

 

Na straníckom sneme, ktorý bude v Jasnej 5. októbra, sa bude podľa Sulíka kandidátka schvaľovať.

 

Podľa Blahovej neodznel vážny argument, na základe ktorého by Galko a Rajtár nemali byť na kandidátke. O dôvodoch, prečo na kandidátke nemajú byť Rajtár a Galko, nehovorili ani oni, ani Sulík. Ten zopakoval, že sa jedná o vnútorné záležitosti strany.

"Ak na tej kandidátke nebudú ľudia, ktorí za stranu najviac bojovali proti mafii a korupcii, tak tam nebudem mať miesto ani ja," uviedla poslankyňa NR SR Jana Kiššová.

 

Nateraz zo strany neodchádza nikto, zhodli sa všetci opýtaní.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Martin Šelestiak
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies