Firmu Westinghouse kúpi od Toshiby kanadská spoločnosť Brookfield

NETKY.SK • 4 Január 2018, 19:24 • 2 min
Firmu Westinghouse kúpi od Toshiby kanadská spoločnosť Brookfield

OTTAWA - Americkú firmu Westinghouse Electric, skrachovanú jadrovú divíziu japonskej firmy Toshiba, kúpi spoločnosť Brookfield Business Partners, súčasť kanadskej investičnej spoločnosti Brookfield Asset Management.

slovakia

left justify in out

Cena kontraktu bola stanovená na 4,6 miliardy USD (3,81 miliardy eur), pričom kontrakt by sa mal dokončiť v 3. kvartáli tohto roka. Transakciu však ešte musí schváliť bankrotový súd. Westinghouse podal v USA žiadosť o ochranu pred veriteľmi koncom marca minulého roka po tom, ako mu jeho dva jadrové projekty v USA prudko zvýšili náklady.

 

Problémy firmy Westinghouse Electric následne dostali do finančných ťažkostí aj materskú spoločnosť Toshiba. Westinghouse uviedol, že spod bankrotovej ochrany by chcel vystúpiť v marci tohto roka. Japonská firma kúpila Westinghouse v roku 2006 a od tohto biznisu si sľubovala vysoký zisk.

 

Situáciu však zmenila havária jadrovej elektrárne vo Fukušime na severovýchode Japonska, ku ktorej došlo po zemetrasení v marci 2011. Havária na jednej strane zvýšila náklady v oblasti bezpečnosti jadrových elektrární a na druhej v mnohých štátoch spôsobila odklon od tejto formy energie v prospech alternatívnych energetických zdrojov.

(1 EUR = 1,2065 USD)

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies