Koho označil bývalý ruský prezident Medvedev za zradcov?

NETKY.SK • 25 Marec 2022, 11:32 • 2 min
Koho označil bývalý ruský prezident Medvedev za zradcov?

MOSKVA – Je „hlúpe“ si myslieť, že západné sankcie mierené proti ruským podnikateľským subjektom, budú mať akýkoľvek vplyv na vládu v Moskve, vyhlásil v piatok bývalý ruský prezident Dmitrij Medvedev. TASR správu prevzala od agentúry Reuters.

slovakia

left justify in out

Západné sankcie podľa Medvedeva iba posilnia ruskú spoločnosť a nevyvolajú u ľudí nespokojnosť s ruskou vládou.

 

„Položme si otázku: Môže ktorýkoľvek z veľkých biznisov v akejkoľvek miere, čo i len trošku, ovplyvniť pozíciu vedenia krajiny? Priamo vám hovorím, že nemôže,“ uviedol Medvedev v rozhovore pre ruskú agentúru RIA Novosti, ako z neho citoval Reuters.

 

Podľa Medvedeva prieskumy verejnej mienky ukazujú, že tri štvrtiny Rusov podporujú rozhodnutie Kremľa pokračovať vo vojenskej operácii na Ukrajine, a že ešte viac ich podporuje ruského prezidenta Vladimira Putina.

 

Bývalý ruský prezident v rozhovore tiež kritizoval Rusov, ktorí sa zdržiavajú mimo územia Ruska a vyslovili sa proti invázii.

 

„Môžete byť nespokojný s niektorými rozhodnutiami vlády a kritizovať ju. To je normálne. Ale nemôžete v takejto ťažkej situácii raziť protištátnu líniu – lebo to je zrada,“ vyhlásil Medvedev.

 

Možno vás zaujme: Výročie prvého židovského transportu nám pripomína povinnosť zachovať mier, uviedol premiér



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Johny domansky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona