Greenpeace považuje obnovu domov pre ľudí s energetickou chudobou za správne

NETKY.SK • 27 Apríl 2023, 15:45 • 2 min
Greenpeace považuje obnovu domov pre ľudí s energetickou chudobou za správne

BRATISLAVA - Greenpeace Slovensko považuje plán obnovy domovov pre ľudí postihnutých energetickou chudobou za krok správnym smerom. Obnova domu podľa nich znižuje energetickú spotrebu, účty za energie a zlepšuje aj vnútorné prostredie pre rodiny a celkovo prispieva k lepšiemu zdraviu.

slovakia

left justify in out

Greenpeace Slovensko považuje aktualizáciu plánu obnovy, kde sa počíta aj s obnovou domov pre ľudí postihnutých energetickou chudobou, za krok správnym smerom. Uviedla to jeho riaditeľka Katarína Juríková.

 

"Veľmi sa tešíme, že požiadavky Greenpeace Slovensko, ako aj iných organizácií a skupín boli vypočuté a nízkopríjmové domácnosti trpiace energetickou chudobou dostanú 100-percentné pokrytie investícií na obnovu domu," poznamenala Juríková. Obnova domu podľa nej znižuje energetickú spotrebu, účty za energie a zlepšuje aj vnútorné prostredie pre rodiny a prispieva k lepšiemu zdraviu.

 

img

reálny príklad plánu renovácie rodinného domu, ktorá priniesla 70 % úsporu

 

"Nehovoriac o tom, že je to jedným z najefektívnejších riešení na zníženie emisií, pri ktorom sa naozaj nedajú nájsť negatíva," skonštatovala riaditeľka organizácie. Apeluje však na to, aby sa rýchlosť a množstvo obnovených domov zvýšili. Tretia výzva na obnovu domov financovaná z plánu obnovy ukazuje, že v spoločnosti je po rekonštrukcii dopyt. "Preto potrebujeme nastaviť tempo tak, aby sme ich obnovili 30.000 ročne a nie za tri roky," podotkla Juríková. Dočasne poverený minister životného prostredia Ján Budaj v stredu (26. 4.) priblížil, že sa bude pokračovať v energetických úsporách rodinných domov. Výzva má byť zacielená na tých, ktorí trpia energetickou chudobou. Pôjde na to 50 miliónov eur.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies