Fico: Vyšetrovanie vraždy novinára je najmasovejším vyšetrovaním v histórii SR

NETKY.SK • 5 Marec 2018, 07:29 • 2 min
Fico: Vyšetrovanie vraždy novinára je najmasovejším vyšetrovaním v histórii SR

BRATISLAVA - Vyšetrovanie vraždy novinára Jána Kuciaka a jeho partnerky Martiny Kušnírovej je najmasovejším vyšetrovaním v dejinách moderného Slovenska.

slovakia

left justify in out

Počas mimoriadneho vystúpenia v RTVS to v nedeľu uviedol premiér Robert Fico (Smer-SD). Podľa jeho slov ide o skúšku, ktorá naplno odhalí vnútornú silu štátu, jeho vyšetrovacích orgánov, politikov, ako aj verejnosti nedať šancu uniknúť tým, ktorí tento čin spáchali.

 

Fico je presvedčený, že akékoľvek politické konzekvencie možno vyvodzovať až potom, čo bude známa podstata tohto brutálneho činu. Z hľadiska budovania štátu ho mrzí, že "existujú politické hlasy, ktoré úzke mocenské ciele stavajú nad snahu vysporiadať sa s páchateľmi".

 

"Oni už páchateľa nehľadajú, oni ho už majú. A bez ohľadu na vyšetrovaciu realitu pracujú s negatívnou emóciou. Negativizmus však v tejto ťažkej chvíli krajine určite nepomôže," zdôraznil Fico.

 

S mimoriadnymi prejavmi mali v RTVS v nedeľu na Jednotke po večerných správach vystúpiť všetci traja najvyšší ústavní činitelia. Prezident SR Andrej Kiska a predseda Národnej rady SR Andrej Danko (SNS) prejavy vo verejnoprávnej televízii napokon odvolali. Odvysielali sa ich vyhlásenia, ktoré mali pre médiá v nedeľu poobede.

 

 

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies