Od pondelka sa otvoria všetky školy, prišiel čas aj na vysokoškolákov

NETKY.SK • 12 Máj 2021, 15:02 • 2 min
Od pondelka sa otvoria všetky školy, prišiel čas aj na vysokoškolákov

BRATISLAVA - Od pondelka (17. mája) by sa mohli otvoriť všetky školy. Študenti sa tak po dlhých mesiacoch budú môcť vrátiť do lavíc.

slovakia

left justify in out

Povedal to dnes minister školstva, vedy, výskumu a športu SR Branislav Gröhling (SaS). Podotkol, že školy sa otvárajú podľa školského semaforu.

 

Podľa covid automatu sa budú otvárať aj vysoké školy. Priblížil, že by sa mohli otvoriť napríklad univerzity v okrese Nitra, ktorý je v oranžovej fáze, teda v druhom stupni ostražitosti.

 

Školstvo ostáva prioritou

Dodal, že bližšie informácie by mali poskytnúť v najbližších dňoch. Otvoria sa tiež aj základné umelecké školy či centrá voľného času a školské kluby detí.

 

 

„Som rád, že toto podporila komplet celá vláda. Tým, že školstvo malo prioritu a vždy sa prepínalo skôr do jednotlivých segmentov, tak teraz ideme tiež na výnimku. Školstvo je priorita pre túto vládu,“ povedal šéf rezortu školstva.

 

Do škôl sa vrátia aj vysokoškoláci

Podľa regionálneho semafora budú fungovať vysoké školy. „Budúci týždeň na základe podmienok, ktoré budeme zverejňovať ešte dnes, respektíve zajtra, budú stanovené veci, ako sú stanovené skupiny, spôsob vstupu do budov a ostatné náležitosti," priblížil minister. Vysoké školy sa budú riadiť pripraveným manuálom.

 

„Prepíname sa do školského semafora. Ak niekde bude škola alebo trieda, kde bude nejakým spôsobom nález alebo ohnisko, tak budeme postupovať podľa štandardného spôsobu. Regionálny úrad verejného zdravotníctva, respektíve riaditeľ so súhlasom zriaďovateľa bude môcť zatvoriť na určité dni školu,“ doplnil minister školstva.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona