Sýrsky režim zaútočil na nemocnicu v meste Atarib. Úrady hlásia minimálne päť obetí

NETKY.SK • 21 Marec 2021, 17:04 • 2 min
Sýrsky režim zaútočil na nemocnicu v meste Atarib. Úrady hlásia minimálne päť obetí

BEJRÚT - Nemocnicu na severozápade Sýrie zasiahli v nedeľu rakety. Vystrelili ich z oblastí, ktoré kontroluje vláda.

slovakia

left justify in out

Strely zasiahli vchod a nádvorie nemocnice v rebelmi kontrolovanej časti mesta Atarib. Informovalo o tom Sýrske observatórium pre ľudské práva (SOHR).

Explózia zabila najmenej piatich civilistov, vrátane ženy a dieťaťa. Niekoľko zdravotníkov utrpelo zranenia. Strely zničili ortopedickú kliniku a pohotovosť.

Fadi Hakim zo Sýrsko-americkej lekárskej spoločnosti (SAMS) uviedol, že nemocnicu evakuovali. Zároveň potvrdil úmrtie štyroch ľudí, medzi ktorými je aj dieťa.

 

 

Pätnásť osôb je podľa neho zranených, vrátane piatich zdravotníkov. Nedeľný incident bol prvým útokom na zdravotnícke zariadenie v tejto oblasti od februára 2020.
 

Džihádistická skupina Haját Tahrír aš-Šám, bývalá odnož sýrskej Al-Káidy, a niekoľko dalších ozbrojených skupín ovládajú asi polovicu územia Idlib a časti sesudných provincií, vrátane provincie Halab.

 

V oblasti žije približne tri miliony ľudí. Turecko v sýrskom konflikte podporilo bojovníkov, ktorí sa usilujú o zvrhnutie prezidenta Bašára Al-Asada. Na druhej strane stojí Rusko, ktroré prezidenta podporuje. 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies