Podľa SaS je správa o dohodách s ministerkou Kolíkovou a budúcej koalícii klamstvom

NETKY.SK • 21 Marec 2021, 11:30 • 2 min
Podľa SaS je správa o dohodách s ministerkou Kolíkovou a budúcej koalícii klamstvom

SLOVENSKO - SaS tvrdí, že informácia o dohodách s ministerkou Kolíkovou a budúcej koalícii nie je pravdivá.

slovakia

left justify in out

Rovnako sú podľa nich nepravdivé i správy o vytváraní budúcich spojenectiev SaS so stranou PS a tichou podporou Hlasu-SD. Dôrazne sa voči týmto klamstvám ohradzujeme, čitatelia sú nimi zavádzaní. Aj z toho dôvodu budeme žiadať o opravu podľa tlačového zákona," tlmočil , podľa portálu Aktuality.sk, stanovisko SaS hovorca strany Ondrej Šprlák.

 

Zdôraznil absurditu naznačovania „pretláčania ministerky Kolíkovej", ak sa SaS viackrát vyjadrila, že post predsedu vlády patrí OĽANO. „My veríme, že hnutie dokáže ponúknuť aj ďalšieho premiéra. Taktiež sme uviedli, že sme proti predčasným voľbám a opakovane sme zdôrazňovali, že za ne nezahlasujeme," uviedol Šprlák.

 

Odmietol  špekulácie o diskusiách, ktoré by mali mať za cieľ dohodnúť koalíciu po predčasných voľbách. „Žiadny z predstaviteľov SaS nerokoval a nerokuje s nikým z Hlasu či PS," oznámil Šprlák.

 

img

 

Denník Pravda napísal, že ministri za SaS s určitosťou podajú na začiatku budúceho týždňa demisiu, a ministerka spravodlivosti prestúpi k liberálom, pričom mala dostať ponuku stať sa volebnou líderkou SaS v predčasných voľbách. O takejto predstave mal dokonca šéf SAS Richard Sulík informovať prezidentku Zuzanu Čaputovú.

 

img

 

V dnešnej politickej relácii na TA3 to poprela i Jana Bittó Cigániková. „Nie je to pravda, ohradíme sa voči tomu," povedala na TA3.

 

Prečítajte si tiež: Rozkol už nie je iba v koalícii, ale už aj v strane Za ľudí

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona