Fico: Vinohradnícke odvetvie je pre Slovensko mimoriadne dôležité

NETKY.SK • 15 Júl 2013, 13:41 • 2 min
Fico: Vinohradnícke odvetvie je pre Slovensko mimoriadne dôležité

BRATISLAVA – Vinohradnícke odvetvie je pre Slovensko mimoriadne dôležité. Uviedol to dnes na Úrade vlády SR premiér Robert Fico (Smer-SD) na spoločnom stretnutí s úspešnými producentmi slovenských vín, ktoré sa konalo aj za účasti ministra pôdohospodárstva SR Ľubomíra Jahnátka (nominant Smeru-SD).

slovakia

left justify in out

"Robíte celému Slovensku, robíte vláde SR veľkú radosť. Ak si uvedomíme, akí ste boli úspešní na jednej z najvýznamnejších súťaží, pokiaľ ide o vína, na Concours Mondial de Bruxelles, ktorá sa uskutočnila tento rok v Bratislave v spolupráci so Slovenskou agentúrou pre cestovný ruch, to musíme považovať za fantastický úspech Slovenska, slovenských vinohradníkov, slovenských producentov vína," zdôraznil Fico.

"Ak si uvedomíme, že pri počte viac ako 8000 vzoriek a pri veľkosti Slovenska v počte obyvateľov a veľkosti výmery vinohradov ste získali 60 medailí - z toho 3 veľké zlaté, 19 zlatých a 38 strieborných medailí, tak to je výsledok, ktorý musí potešiť každú jednu krajinu," dodal.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies