Fico: Koalícia sa bude energetikou zaoberať v utorok 14. februára

NETKY.SK • 8 Február 2017, 17:15 • 2 min
Fico: Koalícia sa bude energetikou zaoberať v utorok 14. februára

BRATISLAVA - Vládna koalícia sa bude energetikou zaoberať na budúci týždeň v utorok 14. februára. Uviedol to dnes po rokovaní Koaličnej rady predseda Smeru-SD Robert Fico, za účasti predsedu SNS Andreja Danka a predsedu Mosta-Híd Bélu Bugára.

slovakia

left justify in out

"Takto sme napríklad dohodnutí na utorok, že budeme mať k dispozícii jasnú predstavu Ministerstva hospodárstva SR o tom, ako sa chce štát správať v oblasti energetiky s tým, že súčasťou bude určite aj diskusia na tému, ako obsadíme post šéfa regulačného úradu, do akej miery pôjdeme, pokiaľ ide o zmenu príslušného zákona, pri rešpektovaní toho, že predsedu Úradu pre reguláciu sieťových odvetví (ÚRSO) vymenúva prezident SR na návrh vlády. Bude to teda minister hospodárstva v spolupráci so mnou, pri plnom informovaní koaličných partnerov," priblížil Fico. Premiér podľa svojich slov verí, že dohoda o šéfovi ÚRSO sa dosiahne rýchlo.

 

"My nechceme na naše stretnutia pozývať predstaviteľov distribučných spoločností, ale je napríklad teraz téma, ktorá sa týka Slovenských elektrární (SE),"poznamenal predseda Smeru-SD. Pri vstupe nového partnera bol podľa neho podpísaný dokument, na základe ktorého má štát možnosť uvažovať v budúcnosti o dokúpení ďalších 17 % akcií SE, k jej súčasným 34 %, a tak by štát mohol mať v Slovenských elektrárňach 51-% podiel.

 

"Chceme hovoriť aj o tom, aké ďalšie kroky, po tom, čo sme už v minulosti urobili, sme schopní ešte v energetike na posilnenie pozície štátu urobiť," dodal Fico.

 

Podľa Danka dnes na rokovaní Koaličnej rady dostal minister hospodárstva SR Peter Žiga (Smer-SD) "domácu úlohu" hľadať riešenia, ako riešiť postavenie štátu v energetických podnikoch, aby štát v nich pri nebol iba štatistom. Podčiarkol zároveň, že štát musí mať v energetike dlhodobú koncepciu.

 

 

 

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies