Toyota vydáva špeciálnu edíciu modelu Supra pri jeho 45. výročí

NETKY.SK • 27 Jún 2023, 12:30 • 2 min
Toyota vydáva špeciálnu edíciu modelu Supra pri jeho 45. výročí

TAHARA - Toyota Supra oslavuje 45. narodeniny špeciálnou limitovanou edíciou, ktorej vyrobia len 900 kusov.

slovakia

left justify in out

Legendárna japonská Toyota Supra oslavuje 45. výročie novým limitovaným špeciálom. Je dostupný v pomarančovom (Mikan Blast, pričom "Mikan" znamená oranžová v japončine) alebo bielom prevedení a má ručne nastaviteľné mohutné zadné krídlo. Na trh bude uvedených iba 900 kusov, čiže ide o naozaj limitovaný a možno, dá sa povedať aj, zberateľský kúsok.

 

Súčasná generácia Toyota Supra sa začala predávať v roku 2020, takže Toyota práve zmeškala 40. výročie úplne prvej generácie Celica Supra, ktorá prišla v roku 1979. Vtedy mal tento športový model označenie Celica XX/Celica Supra, a tieto názvy sa oddelili až po predstavení 3. generácie – od roku 1986 tak ide o dve separátne vozidlá. Tento rok je to 45 rokov od vzniku jedného z najslávnejších japonských športových modelov.

 

img

 

Auto stojí na 19" diskoch, ktoré sú v matnom čiernom vyhotovení, a čierne sú aj strmene bŕzd s logom GR. Poznávacím znakom je svojský zadný spojler, ktorý svojím tvarom kopíruje línie veka batožinového priestoru. Toyota hovorí, že to má vyzerať ako Mk IV Supra zo "slávnej filmovej obrazovky", čo naznačuje ikonickú Supru z filmu Rýchlo a Zbesilo.

 

img

 

Limitovanú edíciu poháňa výlučne 3-litrový radový šesťvalec, ktorý disponuje výkonom 250 kW/340 koní. Na výber bude ako s 8-stupňovou automatickou prevodovkou, tak aj so 6-stupňovým manuálom so skrátenými prevodovými pomermi. Motorový priestor dostal dodatočné vystuženie, pričom vzhľadom na to, že špeciálna edícia vychádza z odľahčenej verzie Lightweight, tak vozidlo je ľahšie o skoro 40 kilogramov oproti bežnej Supre. Pozrite sa aj na ďalšie fotografie špeciálu Supra nižšie a tiež aj v galérii.

 

img

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies