Festival Sziget otvára brány už zajtra - 10. augusta!

NETKY.SK • 9 August 2023, 17:45 • 2 min
Festival Sziget otvára brány už zajtra - 10. augusta!

Bratislava 9.augusta (TASR) - Sziget Festival 2023 sa začína už vo štvrtok (10. 8.), v rozľahlom festivalovom areáli sa do 15. augusta bude odohrávať pestrý hudobný aj nehudobný program na 40 pódiách a programových miestach. TASR o tom informovala PR manažérka Silvia Turnerová.

slovakia

left justify in out

V zozname hviezdnych účinkujúcich sú Billie Eilish, David Guetta, Florence and the Machine, Imagine Dragons, Lorde, Mumford & Sons, Macklemore, ale aj Niall Horan, Yungblud, Foals či Sam Fender.

Hneď pri hlavnom pódiu je Freedome stage, kde pred svojimi fanúšikmi vystúpia Bonobo, Jamie xx, M83, Moderat, Nothing But Thieves či Viagra Boys. Na svoje si prídu aj milovníci elektronickej hudby.

Sziget má dve obrie pódiá s technom, houseom a špičkovými dídžejmi - Colosseum a Samsung Party Arena. Návštevníkov dostanú do varu Diplo, Tale Of Us, 999999999, Sven Väth či Adam Beyer

Tí, ktorí majú radi world music, budú mať vlastnú dedinku Global Village. Hiphoperi a raperi si nájdu svoje miesto na dropYard pódiu. Europe Stage je zas miesto, kam prídu poslucháči, ktorí radi objavujú. Organizátori na tomto pódiu dávajú priestor kapelám a umelcom s veľkou hudobnou budúcnosťou.

 

Tento rok sa predstaví aj náš Adam Pavlovčin, známy ako Adonxs. Sziget je povestný aj svojou jedinečnou atmosférou, ktorú si spolu užívajú a vytvárajú fanúšikovia z celého sveta. Unikátnym je aj miesto, kde sa Sziget koná - je to mestský park plný stromov na ostrove Óbuda, uprostred Dunaja. Na každom rohu si návštevník nájde pouličných umelcov či moderné inštalácie, nájde tam aj cirkusový stan s najlepšími akrobatickými predstaveniami či kabaretné šapitó, rôzne atrakcie v lunaparku či možnosť len tak posedieť na piesočnej Sziget pláži.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: TASR / Sziget festival / PR manažérka Silvia Turnerová Foto: Sziget Festival
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies