Kto je najdôveryhodnejším členom vlády?

NETKY.SK • 13 Február 2022, 17:21 • 2 min
Kto je najdôveryhodnejším členom vlády?

BRATISLAVA - Prieskumu verejnej mienky uskutočnila agentúra Focus pre reláciu Na telo s Michalom Kovačičom televízie Markíza od 19. do 26. januára. Zapojilo sa do nej 1 017 respondentov.

slovakia

left justify in out

Najdôveryhodnejším členom vlády je minister životného prostredia Ján Budaj (OĽaNO). Získal 34 percent hlasov.

 

„Vážim si dôveru, ktorú mne a celému rezortu prejavili ľudia v najnovšom prieskume. Je to pre nás zaväzujúce a vnímame to ako výsledok mravenčej práce, ktorú denne spoločne s kolegami robíme. Sme iba na začiatku a o to viac som rád, že nám ľudia dôverujú. Pracujeme pre budúcnosť našich detí,“ reagoval minister Budaj pre TASR. 

 

img

 

 

 

Za ním nasleduje premiér Eduard Heger (OĽaNO), ktorého označilo 33 percent respondentov. Do prvej trojice sa dostal aj minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský (nom. OĽaNO) s 32 percentami.


Ďalšie priečky obsadili minister hospodárstva Richard Sulík (31 percent), minister školstva Branislav Gröhling (30 percent), minister práce, sociálnych vecí a rodiny Milan Krajniak (29 percent), šéf rezortu diplomacie Ivan Korčok (29 percent), minister dopravy Andrej Doležal (28 percent), minister vnútra Roman Mikulec (24 percent) a minister obrany Jaroslav Naď (24 percent).

 

Prečítajte si tiež: Richard Sulík: Slovensko má dobrú energetickú politiku

 

Druhú desiatku otvorila ministerka spravodlivosti Mária Kolíková (23 percent), za ktorou nasledujú vicepremiérka Veronika Remišová (21 percent), ministerka kultúry Natália Milanová (18 percent), podpredseda vlády pre legislatívu a strategické plánovanie Štefan Holý (16 percent), minister pôdohospodárstva a rozvoja vidieka Samuel Vlčan (16 percent).

 

Na poslednom mieste skončil minister financií Igor Matovič (OĽaNO), ktorý dostal 13 percent hlasov. 

 

imgimg

img

V porovnaní s predchádzajúcim prieskumom si najviac polešili Milan Krajniak a Veronika Remišová, a to o 6 percent. Ivan Korčok zaznamenal najväčší prepad, keď dostal o 5 percent menej hlasov ako minule. 

 

Možno vás zaujme: Maroš Žilinka si nezaslúžil vystúpiť v parlamente, tvrdia OĽaNO a SaS

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies