Berklee College v Bostone udelila čestné doktoráty trom osobnostiam zo sveta hudby

NETKY.SK • 13 Máj 2019, 12:19 • 2 min
Berklee College v Bostone udelila čestné doktoráty trom osobnostiam zo sveta hudby

BRATISLAVA - Čestné doktoráty, ktoré udeľuje Berklee College of Music v Bostone, získali tri osobnosti, ktoré sa svojou tvorbou zaslúžili o revolúciu v oblasti hudby.

slovakia

left justify in out

 

K americkému spevákovi Justinovi Timberlakovi sa pridala jeho krajanka, známa rapperka Missy Elliot, a hudobný skladateľ Alex Lacamoire. Posledný menovaný si cenu zaslúžil za muzikály ako Hamilton, In The Heights či Dear Evan Hansen. 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

!!!!!!!!

Príspevok, ktorý zdieľa Alex Lacamoire (@alacamoire),

 

"Tohtoroční držitelia čestných doktorátov si zaslúžili uznanie za ich prínos a vplyv v oblasti hudby a ich celosvetový dopad," uviedli vo svojom oficiálnom vyhlásení zástupcovia školy.

 


"Raz ste dolu, raz hore. Pripravte sa na to. Nezabudnite však, že pokým dýchate, nikdy nie je neskoro. Prekonali ste už príliš veľa nástrah. Nevzdávajte sa, pokiaľ ste len kúsok od vytúženého cieľa," povedala počas slávnostného príhovoru Elliot. 

 

Melissa Arnette "Missy" Elliott sa na hudobnej scéne pohybuje od roku 1989, pričom spočiatku pôsobila v r'n'b skupine Sista, s ktorou uviedla na trh album 4 All The Sistas Around Da World (1994). Následne sa vydala na sólovú dráhu, pričom debutovala štúdiovkou SupaDupa Fly (1997), po ktorej nasledovali nahrávky Da Real World (1999), Miss E... So Addictive (2001), Under Construction (2002), This Is Not A Test! (2003) a The Cookbook (2005). Na konte má päť cien Grammy či sedem MTV Video Music Awards. 

 


Rovnako tak aj Justin Timberlake sa podelil so svojimi fanúšikmi o fotografiu s diplomom ku ktorej dodal, že je to preňho veľká česť. Justin Randall Timberlake odštartoval kariéru v zábavnom priemysle už ako dieťa. Najprv pôsobil v televíznej šou The Mickey Mouse Club, kde stretol budúceho kolegu zo skupiny N Sync JC-ho Chaseza. Práve v tejto formácii sa dostal do povedomia verejnosti. 

 

 

V roku 2002 vydal debutovú sólovú štúdiovku Justified a úspech zaznamenal aj s druhou nahrávkou FutureSex/LoveSounds (2006). V roku 2013 vydal albumy The 20/20 Experience a The 20/20 Experience - 2 of 2 a vlani nahrávku Man of the Woods (2018). Počas kariéry zatiaľ získal desať cien Grammy, tri BRIT Awards alebo štyri Primetime Emmy. Účinkoval napríklad v snímkach Mimo zákona (2005), V reťaziach (2006), Alpha Dog (2006), Sociálna sieť (2010), Vymedzený čas (2011), Mrcha učiteľka (2011), Ide len o sex (2011), Späť v hre (2012), Hra na hrane (2013) či Vnútri Llewyna Davisa (2013).

 


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies