Festival Fúzie ponúkne zvučné mená ako Peter Lipa či Laco Deczi

NETKY.SK • 8 September 2011, 18:42 • 2 min
Festival Fúzie ponúkne zvučné mená ako Peter Lipa či Laco Deczi

Festival Fúzie ponúkne zvučné mená ako Peter Lipa či Laco Deczi

slovakia

left justify in out

img

Aj tento rok sa môžu milovníci džezu a dobrej hudby na hornej Nitre tešiť na vystúpenia hudobníkov zvučných mien, ktoré budú mať možnosť zažiť počas dvojdňového festivalu s názvom Fúzie - festival nielen o jazze. Ten už tretí rok organizuje v spolupráci s ďalšími Regionálne kultúrne centrum (RKC) v Prievidzi v zriaďovateľskej pôsobnosti Trenčianskeho samosprávneho kraja.
      Diváci uvidia napríklad Petra Lipu či Laca Decziho. Ďalšími účinkujúcimi sú prievidzskému publiku známi mladí džezmeni študujúci na džezovej akadémii v rakúskom Grazi - Ľuboš Brtáň a Juraj Raši, ktorí sa predstavia vo formácii Standard Way & Miroslav Poprádi a klavirista Klaudius Kováč, ktorý vystúpi s huslistom Romanom Jánoškom.
      "Podujatie je zamerané nielen na vystúpenia kvalitných džezových hudobníkov zo Slovenska a zo zahraničia, ale vytvorí priestor aj edukačnému programu vo forme workshopov a seminára, ako aj možnosť prezentovania sa regionálnych tvorcov videa a fotografie," uviedla Magdaléna Hianiková z RKC v Prievidzi. Zameraný je na širokú verejnosť, ale v užšom zmysle by mal podchytiť najmä hudobníkov regiónu, pedagógov ZUŠ a ich žiakov.
      Fúzie 2011 prinášajú prvý deň festivalu vystúpenia súborov populárnej hudby a bicích nástrojov regionálnych základných umeleckých škôl (ZUŠ). Tento rok sa k Prievidzi, Bojniciam a Žiaru nad Hronom pripája aj ZUŠ v Novákoch. Hosťom piatkového večera bude prievidzská džezová formácia Groove Dealers.
      Sprievodným podujatím 23. septembra je výstava fotografií z Medzinárodného dixielandového festivalu v Banskej Bystrici, ktorú zapožičia kultúrna inštitúcia Park kultúry a oddychu Banská Bystrica a premietanie hudobných klipov a filmov regionálnych tvorcov videa a filmu.
      Druhý deň festivalu sa presunie do Bojníc, najprv do ZUŠ Bojnice, kde budú od 14.00 h hudobné workshopy a semináre vedené poprednými džezovými hudobníkmi, ktorí zároveň aj vystúpia v hlavnom programe v Kultúrnom centre Bojnice večer o 17.00 h.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies