Vzdelávanie v oblasti umelej inteligencie na Slovensku silnie

NETKY.SK • 25 Apríl 2022, 15:00 • 2 min
Vzdelávanie v oblasti umelej inteligencie na Slovensku silnie

BRATISLAVA – Umelá inteligencia sa stáva nástrojom rozvoja, konkurencieschopnosti aj ekonomického rastu. Vďaka národnému projektu, ktorý podporuje inovatívne vzdelávanie pre potreby súčasnej spoločnosti, sa na vysokých školách vyučujú nové predmety a aktualizujú študijné materiály. TASR o tom informovala Eva Vašková z komunikačného oddelenia Centra vedecko-technických informácií (CVTI) SR s tým, že vzdelávanie v oblasti umelej inteligencie na Slovensku silnie.

slovakia

left justify in out

Oblasť umelej inteligencie sa stala jednou z tém aktivity národného projektu IT Akadémia – vzdelávanie pre 21. storočie.

 

„Rozšíriť realizované aktivity projektu o túto modernú oblasť umelej inteligencie pri vzdelávaní na vysokých školách žiadali aj experti z IT firiem. Zástupcovia IT firiem používajú dnes riešenia umelej inteligencie čoraz častejšie. Týka sa to technických, prírodných, humanitných a ekonomických oblastí. Absolventov s poznatkami v oblasti umelej inteligencie si žiada samotný trh práce a je ich stále nedostatok,“ uviedol Ľubomír Antoni z národného projektu IT Akadémia vzdelávanie pre 21. storočie.

 

img

 

V období od septembra 2021 do augusta 2022 v rámci projektu riešitelia pracujú aj na tvorbe študijných materiálov pre nové a inovované predmety v oblasti umelej inteligencie.

 

„Riešitelia pracujú aj na ďalšej aktualizácii študijných materiálov pre vysokoškolských učiteľov a viac ako 3 000 študentov vysokých škôl. Nadväzujú tak na predchádzajúcu tvorbu, revíziu a aktualizáciu obsahu 57 vysokoškolských predmetov pre informatikov, ale aj študentov neinformatických odborov na všetkých piatich partnerských univerzitách projektu,“ ozrejmil Antoni. Materiály sú vytvárané v spolupráci s odborníkmi z IT firiem a na základe spätnej väzby z lektorovania vysokoškolských predmetov. Výstupy sú prínosné pre študentov, učiteľov aj IT firmy.

 

Možno vás zaujme: Sestry služobnice vyzbierali pre Ukrajinu vyše 35 000 ružencov



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Johny domansky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies