Ferguson po zisku titulu velebil najmä Van Persieho

NETKY.SK • 23 Apríl 2013, 11:53 • 2 min
Ferguson po zisku titulu velebil najmä Van Persieho

MANCHESTER - Tréner Manchestru United Sir Alex Ferguson po zisku 20. titulu futbalového šampióna v Anglicku velebil výkon holandského útočníka Robina van Persieho.

slovakia

left justify in out

Holandský kanonier sa hetrikom postaral o víťazstvo "červených diablov" nad Aston Villou (3:0) v pondelňajšom dohrávanom zápase 34. kola Premier League. Škótsky kouč nešetril slovami chvály najmä na adresu druhého presného zásahu. Van Persie volejom ľavačkou trafil na hranici pokutového územia loptu po 50-metrovej prihrávke z vlastnej polovice od Wayna Rooneyho.

United majú na čele poradia nepreklenuteľný 16-bodový náskok pred mestským rivalom Manchestrom City na druhom mieste, pričom do konca súťaže zostávajú štyri kolá. "The Citizens" majú k dobru jeden zápas, ale už ani plný bodový zisk zo zostávajúcich piatich duelov im nebude stačiť na obhajobu ligového primátu. Ferguson získal s mužstvom z Old Traffordu už trinásť titulov, na lavičke Man Utd. pôsobí od roku 1986. "Máme 84 bodov a do konca ligy zostávajú štyri kolá. Zvíťazili sme v drvivej väčšine zápasov, remizovali sme len trikrát a prehrali v štyroch prípadoch, no a ten druhý gól... Van Persieho zásah sa zaradil ku všetkým nádherným gólom v podaní Davida Beckhama, Oleho Gunnara Solskjaera či Erica Cantonu," poznamenal 71-ročný kormidelník. 

Dvadsaťdeväťročný Rotterdamčan Van Persie dosiahol svoj druhý hetrik v drese "červených diablov". Premiérovo skóroval trikrát v jednom meraní síl začiatkom septembra minulého roka pri víťazstve na pôde Southamptonu 3:2. Bývalý ostrostrelec londýnskeho Arsenalu dal v tejto ligovej sezóne už 24 gólov a o jeden sa dostal pred Luisa Suáreza z FC Liverpool na čelo poradia kanonierov najvyššej anglickej súťaže. "Jeho prínos pre tím je neskutočný. V tomto ohľade by som ho prirovnal ku Cantonovi, aj on bol kľúčový hráč a ja som veľmi, veľmi šťastný, že som ich oboch mohol mať v mužstve. Patria medzi desať najlepších útočníkov na svete svojej generácie. Van Persie to dokázal už minulú sezónu v Arsenale. Pamätám si, ako mi Arséne Wenger povedal: 'Robin je ešte lepší hráč, ako si myslíš.' Teraz už viem, že mal pravdu," rozplýval sa Alex Ferguson.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies