Zlatú loptu vyhral Karim Benzema, za najlepšieho mladého hráča bol vyhlásený Gavi

NETKY.SK • 18 Október 2022, 08:48 • 2 min
Zlatú loptu vyhral Karim Benzema, za najlepšieho mladého hráča bol vyhlásený Gavi

PARÍŽ - Francúzsky futbalista Karim Benzema získal v pondelok Zlatú loptu magazínu France Football. Útočník Realu Madrid vsietil v sezóne 2021/22 za španielsky tím 44 gólov v 46 súťažných zápasoch. Výrazným spôsobom mu pomohol k zisku španielskeho titulu i triumfu v Lige majstrov.

slovakia

left justify in out

Benzema hviezdil hlavne v Lige Majstrov

 

Na slávnostnom galavečere v Paríži prvýkrát v histórii ankety neudelili ocenenie za kalendárny rok, ale za sezónu. Benzema sa stal s 15 gólmi najlepším strelcom uplynulého ročníka Ligy majstrov. S 10 presnými zásahmi vo vyraďovacej fáze vyrovnal rekord Portugalčana Cristiana Ronalda. Darilo sa mu aj vo francúzskej reprezentácii, v ktorou v októbri 2021 triumfoval na finálovom turnaji Ligy národov. Benzemovi odovzdal Zlatú loptu jeho krajan Zinedine Zidane, ktorý v roku 1996 ako doposiaľ posledný Francúz vyhral tradičnú anketu. Druhý skončil senegalský útočník Sadio Mane z Liverpoolu, tretí belgický stredopoliar Kevin de Bruyne z Manchestru City.

 

 

Benzema po zisku ocenenia neskrýval dojatie. "Keď vidím túto trofej pred sebou, napĺňa ma to veľkou hrdosťou. Dnes sa mi splnil detský sen. Tvrdo som pracoval, aby som raz získal Zlatú loptu, bola to pre mňa veľká motivácia. Mal som dva veľké vzory - Zinedina a Ronalda. Chcel by som sa poďakovať mojim spoluhráčom v Reale i francúzskej reprezentácii, prezidentovi klubu i celej mojej rodine za podporu," uviedol vo svojom prejave Francúz, ktorý ja vo veku 34 rokov najstarší víťaz ankety od roku 1956, keď sa stal laureátom Angličan Stanley Matthews"Vek je len číslo. Futbalisti dnes hrajú dlho a stále v nich horí túžba. Prežil som aj ťažké chvíle, no nikdy som sa nevzdal. Bola to cesta, na ktorú som pyšný," dodal Benzema.

 

 

Stredopoliar Barcelony Gavi získal trofej pre najlepšieho mladého hráča. Najlepším klubom sa stal úradujúci anglický šampión Manchester City, druhý skončil FC Liverpool a tretí Real.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by FC Barcelona (@fcbarcelona)



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Oliver Peth
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies