FC Barcelona chce vybudovať nový 105-tisícový štadión

NETKY.SK • 10 December 2013, 16:15 • 2 min
FC Barcelona chce vybudovať nový 105-tisícový štadión

BARCELONA - Vedenie španielskeho futbalového klubu FC Barcelona plánuje vybudovať nový štadión s kapacitou 105.000 miest a zatvárateľnou strechou. Informáciu v utorok sprostredkoval hovorca katalánskeho veľkoklubu Toni Freixa. Neprezradil ale, či nový stánok vyrastie na mieste súčasného Nou Campu alebo na ploche, ktorú vlastní FCB neďaleko centra mesta.

slovakia

left justify in out

"Žiadne rozhodnutie sme zatiaľ neprijali. Je to zložitá vec, ktorá pozostáva z mnohých častí. Rozhodnutie je o to dôležitejšie, že sa dotýka ďalších 50 rokov. Rozhodneme sa v januári," citovala agentúra Sinchua vyhlásenie klubu z utorňajšej tlačovky. "Nový štadión bude mať kapacitu 105.000 miest. Potrebujeme nové sídlo. Uvidíme, či vyrastie na súčasnom mieste alebo niekde inde." K otázke financovania stavby Freixa uviedol: "Nešli by sme do projektu, ktorý by ohrozil finančnú stabilitu klubu." Súčasný štadión Nou Camp, ktorý je symbolom barcelonského futbalového giganta, otvorili v roku 1957.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies