Fanúšikovia UFC sa konečne dočkali: Ronda Rousey sa opäť objaví v klietke

NETKY.SK • 21 Október 2016, 13:55 • 2 min
Fanúšikovia UFC sa konečne dočkali: Ronda Rousey sa opäť objaví v klietke

LAS VEGAS - Uvidíme ju zápasiť už tento rok a to 30. decembra na UFC 207. Zápasiť bude proti aktuálnej držiteľke titulu Amande Nunesovej.

slovakia

left justify in out

Ronda Rouseyová je najznámejšia ženská zápasníčka všetkých čias. V oktagone sme ju mohli vidieť naposledy viac ako pred rokom. Vtedy nečakane prehrala s Holly Holmovou na brutálne KO. Neporaziteľná bola počas troch rokov! Po prehre doslova zmizla a dala o sebe vedieť iba veľmi málo, niektorí fanúšikovia si mysleli, že už ukončila kariéru.

 

 

 

Šéf UFC Dana White však tvrdí niečo iné:

"Ronda je od založenia organizácie najväčšia a najtvrdšia ženská zápasníčka. Áno, mala jednu dosť tvrdú prehru a stratila titul ale ešte stále to je Ronda Rousey.

 

Jej pauza netrvala tak dlho preto, že prehru nezvládala psychicky, ale preto lebo potrebovala trocha oddychu po tých oddretých troch rokoch. A áno, zaslúži si to."

 

Od vtedy ako prehrala osudový zápas patrí titul už tretej zápasníčke v rade. Od Holmovej ho vyhrala veľká nepriateľka Rouseyovej Miesha Tateová. Ona zasa prehrala hneď prvú obhajobu proti Amande Nunesovej. Nunesová má skóre 13 výhier a 4 prehry. Z tých 13 výhier však zápasila celý zápas iba raz, vždy vyhrala predčasne takže sa jedná naozaj o kvalitnú zápasníčku.

 

 

 

Dve zápasníčky sa hneď ozvali, že s týmto rozhodnutím UFC vôbec nesúhlasia. Prvou je Julianna Penaová ktorá si myslí, že po takej brutálnej prehre a ročnej pauze si titulový zápas vôbec nezaslúži. Vyjadrila sa tak, že po takomto rozhodnutí zo strany vedenia porozmýšľa či vôbec zostane v UFC. Spomenula, že má ponuku od organizácie Combate na titulový zápas a dostala by aj väčší honorár ako v UFC. Podľa nej je Rouseyová najhoršou zápasníčkou vo váhe a hovorí, že je naštvaná kvôli tomu, že po šnúre štyroch víťazných zápasov nedostala možnosť zápasiť o titul ona.

 

Druhou nahnevanou je Cristine "Cyborg" Justino ktorá sa voči rozhodnutiu ozvala na sociálnych sieťach. Vyhlásila, že Rouseyová s ňou nikdy nepôjde do oktagonu lebo je iba mediálny výtvor ktorý UFC stále tlačilo dopredu, ale ani tento ich tlak jej nepomohol a vysvitlo, že nie je najlepšia. Je presvedčená, že nezápasí s Holmsovou kvôli tomu, že dvakrát od vtedy prehrala ale, že sa od nej bojí a vie, že je od nej Holmová lepšia a práve preto s ňou nebude už nikdy zápasiť.

Fanúšikovia by sa najviac potešili zápasu Rousey proti Cyborg. 

 

Nedávno o tomto zápase hovoril aj prezident UFC White: "Najprv Ronda získa späť opasok a potom určite uvidíme tento zápas."



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies