F1: Sauber asi bude musieť pustiť do auta Van der Gardeho

NETKY.SK • 11 Marec 2015, 10:06 • 2 min
F1: Sauber asi bude musieť pustiť do auta Van der Gardeho

MELBOURNE - Súd v austrálskom Melbourne nevylúčil možnosť, že Giedo van der Garde dosiahne svoje a bude sedieť v monoposte Sauberu počas nedeľňajšej úvodnej veľkej ceny v novej sezóne formuly 1. Jazdec, ktorému dal tím minulý rok výpoveď napriek platnej zmluve, uspel najskôr na arbitrážnom súde vo Švajčiarsku a rozhodnutie teraz podporila aj justícia štátu Viktória, ale Sauber využije šancu odvolať sa.

slovakia

left justify in out

Pojednávanie v prípade sa uskutoční vo štvrtok. "Uvidíme, čo sa stane, nestrácam nádej," uviedol Van der Garde. Právnici švajčiarskeho tímu tvrdia, že Holanďan sa zahráva nie len so svojím vlastným životom, pretože monopost C34 netestoval a auto ani nie je pripravené na jeho mieru. "Výsledok nás neuspokojil," komentoval Sauber výrok sudcu Clyda Crofta. "Sme sklamaní, potrebujeme trochu času, aby sme vyhodnotili, čo to pre nás bude pred začiatkom sezóny znamenať. Nemôžeme ohrozovať bezpečnosť celého nášho tímu ani ostatných pretekárov tým, že pošleme na trať nepripraveného jazdca v aute, ktoré je prispôsobené parametrom našich dvoch zmluvných pilotov," uviedla výkonná riaditeľka tímu Monisha Kaltenbornová.


Van der Garde tvrdí, že je napriek všetkému pripravený jazdiť. Prvé merané tréningy sú na programe v piatok 13. marca. Ak Sauber nepochodí s odvolaním, jeden z dvojice Marcus Ericsson, Felipe Nasr bude musieť uvoľniť miesto Van der Gardemu. "Myslím si, že to je starosť tímu, nie moja," uviedol 29-ročný Holanďan, ktorý mal v minulej sezóne v Sauberi pozíciu rezervného pilota. V júni 2014 mu údajne garantovali miesto v tíme pre ročník 2015, no vedenie následne porušilo dohodu. Namiesto Van der Gardeho si pre výhodnejšie podmienky a sponzorské krytie vybralo Marcusa Ericssona s Felipem Nasrom a náhradníka Raffaeleho Marciella.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies