Toto je päť najlepších filmov za rok 2019

NETKY.SK • 14 December 2019, 09:17 • 2 min
Toto je päť najlepších filmov za rok 2019

BRATISLAVA - Počas roku 2019 uzrelo svetlo sveta neskutočný počet nových filmov. Niektoré zapadajú len do kategórie slabšieho priemeru ale nájdu sa aj také, ktoré získali množstvo ocenení a stali sa z nich najúspešnejšie filmy za rok 2019. Viete, ktoré to sú?

slovakia

left justify in out

1. Joker

Skrachovaný komediant Arthur Fleck (Joaquin Phoenix) sa dlho pohybuje na tenkej hranici medzi realitou a šialenstvom. V jeden deň sa potuluje vo svojom obleku klauna po uliciach Gotham City a dostáva sa do konfliktu s brutálnymi zlodejmi. Pomaly sa roztáča špirála udalostí, ktorá vyústi do hrozivých rozmerov. Opustený Fleck začne čoraz viac prepadať do hlbín šialenstva a postupne sa mení v ikonického zločinca, ktorého už čoskoro bude svet poznať pod menom Joker.

 

Joaquin Phoenix si podľa mnohých divákov zaslúži za svoj výkon v tejto dráme Oscara. Kvôli úlohe Jokera musel herec výrazne schudnúť a duševne sa rozkladajúceho komedianta zahral na výbornú. Predovšetkým vďaka nemu sa snímka umiestnil na prvom mieste, a to aj napriek tomu, že rozhodne nie je vhodný pre citlivé divákov.

 

 

2.Le Mans '66

Strhujúci legendárny príbeh o tom, ako konštruktér áut Carroll Shelby a britský jazdec Ken Miles postavia pre automobilku Ford revolučný závodný automobil Ford GT40, aby s ním zvíťazili nad Enzom Ferrarim v dvadsaťštyrihodinovom závode Le Mans vo Francúzsku v roku 1966. Niet pochýb o tom, že na plátnach bude ešte veľmi dlho a má veľkú šancu sa zaradiť medzi najzárobkovejšie kúsky všetkých čias.

 

 

3.Avengers: Endgame
Pre niekoho geniálne zakončenie jednej éry, pre niekoho sklamanie. Snímka Avengers: Endgame sa stretáva s rozporuplnými názormi, predovšetkým ohľadom určitých dejových línií, žiadny z divákov mu však nemôže uprieť skvelé spracovanie a 182 minút napätia. Fanúšikovia otvorene priznávali, že do kina si na film zašli aj viac ako dvakrát.

 


4. Irishman

Takmer triapolhodinový film režisérskej legendy je rozlúčkou so žánrom klasickej gangsterky.

Raz zostarne každý, aj gangster a mafián. A čo potom? Potom bude sedieť sám v domove pre seniorov sužovaný spomienkami a strašnými výčitkami svedomia.

 

Práve tak, ako sedí v novej gangsterke The Irishman súputník a dvorný herec Martina Scorseseho Robert De Niro ako Frank Sheeran. Muž, ktorý sa zo šoféra dodávky vypracoval na predného zabijaka mafie.

 

 

5. Vtedy v Hollywoode

V deviatom filme kultového režiséra Quentina Tarantina sa televízny herec (Leonardo DiCaprio) a jeho dlhoročný kaskadér (Brad Pitt) rozhodnú presadiť pri filme na konci zlatej éry Hollywoodu v roku 1969 v Los Angeles.

 

Diváci sa neboja tvrdiť, že si užili každú sekundu v kine a išlo pre nich o kinematografický zážitok roka.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies