FOTO a VIDEO F1: Red Bull obul monopost do reťazí a zajazdil si v rakúskych Alpách

NETKY.SK • 15 Január 2016, 18:46 • 2 min
FOTO a VIDEO F1: Red Bull obul monopost do reťazí a zajazdil si v rakúskych Alpách

KITZBÜHEL – Stajňa formule 1 Red Bull opäť posunul hranice motošportu o niečo ďalej, keď dostali monopost na zľadovatelú zjazdovku v rakúskom Kitzbüheli. Za volant sadol mladý pilot Max Verstappen a poriadne to na snehu roztočil.

slovakia

left justify in out

Osemnásťročný pilot stajne Scuderia Toro Rosso si zajazdil v rakúskych Alpách, keď v lyžiarskom stredisku v Kitzbüheli predviedol unikátnu F1 šou.
 

V tomto lyžiarskom stredisku sa konajú slávne Hahnenkammrennen lyžiarske preteky Svetového poháru, čo je asi najväčšou výzvou v zjazdovom lyžovaní. Je to test tých najlepších zručností, kondície a odvahy. Red Bull sa práve preto rozhodol osláviť vrchol motoristického športu jazdou monopostu F1 na snehu práve v srdci zimných športov.

 

 

"Nikdy som na snehu nejazdil," povedal po jazde Verstappen. "Bola to ozajstná výzva, museli sme na gumy obuť reťaze, bolo to niečo špeciálne. Bola to veľká zábava a nadšenie fanúšikov v Kitzbüheli bolo skvelé."


Riaditeľ Red Bull pre motošporty Dr. Helmut Marko si pozrel svojho mladého zverenca v akcii. "Je to perfektná reklama pre formulu 1," povedal. "Jasne to ukazuje, čo môžete dokázať s trochou fantázie. Rád by som si niečo podobné vyskúšal počas mojich mladých rokov, bohužiaľ to však v tej dobe nikoho ani nenapadlo."

 


Medzi divákmi bola aj rakúska jazdecká legenda F1 Gerhard Berger. "Mnoho z týchto ľudí tu pravdepodobne nikdy nemali šancu zažiť F1 zblízka," poznamenal Berger. "Takže možnosť vidieť monopost F1 zblízka, v takomto úžasnom prostredí a cítiť tú neuveriteľnú silu motora je úplne jedinečné."


Tím Red Bull strávil celé dopoludnie prípravou monopostu na tieto extrémne a mrazivé podmienky. Tieto monoposty sú navrhnuté na preteky v horúcom počasí, takže okrem zimných pneumatík a reťazí museli technici nastaviť aj motor a celý monopost, aby Verstappen zvládol riadenie na snehu.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies