Posádka Greg Mortimer sa vylodila po vyše mesiaci

NETKY.SK • 13 Máj 2020, 08:23 • 2 min
Posádka Greg Mortimer sa vylodila po vyše mesiaci

BOGOTA - Posádke výletnej lode Greg Mortimer, ktorá strávila viac ako mesiac v karanténe pri pobreží Uruguaja, povolili v utorok vylodiť sa. Informovala o tom v stredu agentúra DPA s odvolaním sa na uruguajské ministerstvo zahraničných vecí.

slovakia

left justify in out

Pozitívne testovaní 

Väčšinu členov posádky po vylodení previezli do hotelov v uruguajskom hlavnom meste Montevideo. Najmenej 35 z celkového počtu 80 členov posádky malo pozitívne testy na nový koronavírus.

 

img

 

Cestujúci už v apríli 

Viac ako 100 pasažierov z Austrálie a Nového Zélandu z lode evakuovali už v apríli a previezli ich naspäť do vlasti. Posádka však až do utorka zostávala na palube.

 

Negatívne testovaní do iného hotela 

Infikovaných námorníkov a personál previezli do hotela v uruguajskom hlavnom meste Montevideo, kde sa podrobia karenténe. Osoby s negatívnymi testami previezli do iného hotela, kde by mali zostať najmenej do nedele.

 

 

 

Pôvodný cieľ plavby 

Jeden z členov posádky označil utorkové vylodenie na uruguajské pobrežie za "koniec nočnej mory". Loď zostane zakotvená neďaleko prístavu a neskôr sa rozhodne, či bude môcť pokračovať v plavbe. Greg Mortimer patriaca austrálskej spoločnosti Aurora Expeditions mala svoju plavbu pôvodne zakončiť na Kanárskych ostrovoch.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies