F1: Red Bull bude palivový senzor riešiť s Whitingom

NETKY.SK • 28 Marec 2014, 10:49 • 2 min
F1: Red Bull bude palivový senzor riešiť s Whitingom

SEPANG - Šéf tímu Red Bull Christian Horner si chce vydiskutovať s riaditeľom pretekov formuly 1 Charliem Whitingom problém okolo palivových senzorov v nádržiach schválených Medzinárodnou automobilovou federáciou (FIA). Podľa Red Bullu údaje zo snímača v monoposte Daniela Ricciarda vykázali na Veľkej cene Austrálie iné hodnoty ako diagnostika tímu.

slovakia

left justify in out

Austrálskeho pilota pre údajné prekročenie limitu na prietok paliva 100 kg za hodinu diskvalifikovali a v Melbourne prišiel o druhé miesto. Red Bull sa odvolal s poukázaním na chybu pri čítaní senzora.

 

Horner pre Sky Sports uviedol, že pred nedeľňajšou Veľkou cenou Malajzie chce záležitosť konzultovať s Whitingom. "Ak sa situácia bude opakovať, budeme mu volať aj počas pretekov," povedal Horner. 

 

FIA oznámila, že pravidlo o prietoku paliva nebude meniť. "Nevidíme dôvod, prečo by sme to mali robiť," povedal pre autosport.com Whiting a vyhlásil, že FIA svojim snímačom dôveruje. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies