Jedna bitka o diaľkový ovládač mu zmenila život

NETKY.SK • 4 September 2020, 06:50 • 2 min
Jedna bitka o diaľkový ovládač mu zmenila život

Nikdy by sa nemal podceňovať okamih. Jeho sila má moc zmeniť tok udalostí v celej šírke budúcnosti.

slovakia

left justify in out

Stačí si počkať
Vždy je to prekvapenie. Je to dar zabalený vo všednosti. Človek ho otvára, prežíva sekundu, tá prehrmí a pretečie do minúty.
Veď to bolo obyčajne strávené popoludnie, povie si rozum a vnútro fňuká nad tým, že sa premárnil čas. Mohlo sa radšej venovať niečomu s väčším zmyslom, čo by potom upokojilo svedomie, ktoré výčitkami hryzie a donekonečna opakuje, ako ľahkovážne sa zasa narábalo s dňom.
Čo sa ale na prvý pohľad môže celkom oprávnene javiť ako bezvýznamnosť, v neskoršom období ukáže jedinečnosť. Stačí si počkať.

 

img

 

Poď so mnou
Istý mladík vídal matku, ako nedeľu čo nedeľu navštevovala cirkev.
„Poď aj ty," povzbudzovala ho zakaždým a on večne odmietal. Scenár sa opakoval so železnou pravidelnosťou a zapríčiňovalo to matkin pokles nálady a synovu podráždenosť.
Nikam s ňou nepôjdem, ešte to tak, pomyslel si.
Mal svoje plány a nemienil ich pre nič rušiť. Muselo by to byť naliehavé a naozaj dôležité, aby zmenil názor, nejaký Boh ho však určite nepresvedčí.

 

Vlastná cesta
Mladík uskutočňoval predstavu o živote na základe toho, s kým sa stretával a hľadal čo najľahšiu a súčasne najvzrušujúcejšiu cestu, po ktorej by kráčal.
Partia, do ktorej patril, bola tvorená ľuďmi s pochybnou povesťou. Robil nesprávne rozhodnutie, viac sa zapájal do nekalých kšeftov a viac sa odkláňal od chlapca, akým bol kedysi.
„Poď so mnou do cirkvi," opakovane ho žiadala matka. Výsledok? Odmietnutie, tvrdohlavé trvanie si na svojom a koniec bol nepriaznivý. Mladík totiž skončil vo väzení.

 

img

 

Ovládač
V jednu nedeľu vstúpil mladík do spoločného priestoru. Vo väzení tam mal možnosť sledovať televíziu. Vzal si diaľkový ovládač a vybral si program. Vzápätí sa však ozval iný muž a ten chcel pozerať niečo celkom iné. Nastalo handrkovanie sa o ovládač, strhla sa bitka. Jeden druhému vykrúcali ruky v snahe získať prevahu nad televíziou.
Onedlho, našťastie, vošiel vysoký a svalnatý muž, ten ihneď bitku ukončil. Jeho výzor bol natoľko pôsobivý, že sa mu nikto neodvážil protirečiť. Vzal ovládač a mladíka posadil so slovami:
„Budeš pozerať to, čo ja vyberiem. A dnes to bude tento kazateľ."

 

Kázeň ho zasiahla

Prepol na kanál, na ktorom sa vysielalo posolstvo kázané americkým pastorom. Hovorilo sa v ňom o Bohu, o jeho láske a poslucháči počúvali tak zanietene, akoby od toho závisel ich život. Mladík sa tiež započúval, a skôr než sa nazdal, rozvzlykal sa. Kázeň ho zasiahla. Vo väzení sa obrátil k Bohu a po prepustení už viac neodmieta matkino pozvanie do cirkvi. Naopak, nevynechá jedinú bohoslužbu.

 

Keby niet tej bitky o diaľkový ovládač...



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Michaela Mihokova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies