V Šamoríne vodič nezvládol kruhový objazd, nafúkal tri promile alkoholu

NETKY.SK • 6 Jún 2023, 08:35 • 2 min
V Šamoríne vodič nezvládol kruhový objazd, nafúkal tri promile alkoholu

ŠAMORÍN - Polícia zadržala v meste Šamorín v okrese Dunajská Streda 59-ročného vodiča, ktorý nafúkal viac ako tri promile alkoholu. Informovala o tom hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Trnave Zlatica Antalová.

slovakia

left justify in out

Policajti zaregistrovali v nedeľu (4. 6.) v popoludňajších hodinách osobné auto, ktoré na kruhovom objazde prešlo predným kolesom cez obrubník a s poškodenou pneumatikou pokračovalo v jazde. "Policajti muža zastavili a podrobili ho dychovej skúške. Vodič nafúkal 3,19 promile," uviedla Antalová. Na mieste ho obmedzili na osobnej slobode a predviedli na policajné oddelenie na ďalšie úkony. "Vodiča obvinili policajti z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. V rámci tzv. superrýchleho konania sa už onedlho postaví pred sudcu," informovala krajská policajná hovorkyňa.

 

Ako doplnila, okrem muža v Šamoríne riešila polícia v Trnavskom kraji ďalších troch vodičov, ktorí mali viac ako jedno promile alkoholu v dychu. "V obci Majcichov v okrese Trnava nafúkal 60-ročný muž 2,21 promile, v okrese Hlohovec v obci Trakovice mal v dychu 50-ročný vodič jedno promile. V meste Hlohovec poškodil 29-ročný vodič dve autá. Po nehode mu polícia namerala v dychu 1,77 promile alkoholu," uviedla Antalová. V zmysle zákona hrozí vodičom trest odňatia slobody až na jeden rok. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies