Exposlanca Vladimíra Jánoša prepustili z policajnej cely

NETKY.SK • 10 Marec 2015, 19:06 • 2 min
Exposlanca Vladimíra Jánoša prepustili z policajnej cely

TRENČÍN - Bývalého poslanca parlamentu za Smer-SD Vladimíra Jánoša dnes Okresný súd v Prievidzi prepustil na kauciu z policajného zadržania.

slovakia

left justify in out

Sumu zaplatila jeho sestra. Súd zároveň zakázal poslancovi akokoľvek kontaktovať manželku aj dcéru a zakázal mu priblížiť sa k ním na menej ako päť metrov. Rozhodnutie súdu nie je právoplatné.

 

Súd prijal písomný sľub obvineného, že povedie riadny život. Zakázal mu vycestovať do zahraničia. Sestra, ktorá zložila kauciu, zároveň ponúkla za poslanca záruku. “Za to, že obvinený sa na vyzvanie dostaví k policajtovi, prokurátorovi alebo na súd a že vždy vopred oznámi policajtovi, prokurátorovi alebo súdu vzdialenie sa z miesta pobytu,” uviedol pre agentúru SITA hovorca Krajského súdu v Trenčíne Roman Tarabus. Proti rozhodnutiu prokurátor podal sťažnosť, o ktorej bude rozhodovať senát Krajského súdu v Trenčíne vo štvrtok na verejnom zasadnutí. 

 

Dnes už bývalého poslanca národnej rady obvinili v piatok zo zločinu týrania blízkej a zverenej osoby. Na pokyn prokurátora ho rovno na policajnej stanici zadržali. Po internete sa šíria nahrávky, ako manželke vulgárne nadáva a vyhráža sa jej. Vladimír Jánoš sa minulý týždeň po medializácii prípadu vzdal poslaneckého mandátu v národnej rade aj funkcie okresného predsedu strany v Prievidzi. 

 

Polícia tvrdí, že manželku bývalého člena ľudsko-právneho výboru parlamentu ochránia. Informovala o tom trenčianska policajná hovorkyňa Elena Antalová. "Polícia prijme adekvátne opatrenia k ochrane manželky Vladimíra Jánoša," uviedla Antalová. Polícia nechce konkretizovať opatrenia, ktoré majú chrániť zainteresované osoby v prípade. 

 

V súvislosti s jeho prípadom obvinila polícia ďalších dvoch ľudí pre marenie spravodlivosti. Podľa neoficiálnych informácii právnik a lekár údajne zariadili falošné potvrdenie o tom, že Vladimír J. nie je schopný vypovedať pred políciou. V piatok vyšetrovateľ vzniesol obvinenie zo zločinu marenia spravodlivosti voči 57-ročnému JUDr. Jozefovi N. z Prievidze a voči 71-ročnému MUDr. Vladimírovi M. z Prievidze. "Obvinenie sa týka lekárskeho potvrdenia, ktoré sa ukázalo, že je nepravdivé,” uviedla Antalová.

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies