František Böhm mal tiež podiel na prepustení Kudličku z väzenia

NETKY.SK • 14 Júl 2021, 16:00 • 2 min
František Böhm mal tiež podiel na prepustení Kudličku z väzenia

PEZINOK - O vybavovaní prepustenia údajného šéfa skupiny takáčovci Ľubomíra Kudličku z väzby v roku 2017 vypovedal aj bývalý príslušník Slovenskej informačnej služby František Böhm.

slovakia

left justify in out

Vyplýva to z jeho výpovede, ktorú dnes na Špecializovanom trestnom súde (ŠTS) v Pezinku v procese s bývalým špeciálnym prokurátorom Dušanom K. prečítal prokurátor. Böhm totiž vo februári tohto roku spáchal samovraždu.
 

img


Böhm pred policajným vyšetrovateľom vypovedal, že v roku 2017 bol oslovený členom skupiny takáčovci Matejom Zemanom, či nepozná niekoho na Úrade špeciálnej prokuratúry. Sudca ŠTS totiž avizoval ochotu prepustiť Kudličku z väzby na kauciu a kamaráti obvineného potrebovali zabezpečiť, aby prokurátor nepodal sťažnosť.

 

"Zeman naliehal, že vec je pre nich dôležitá a majú na to pripravené aj peniaze," vypovedal svedok.

Podľa vlastných slov za týmto účelom Böhm oslovil bývalého šéfa daňových kriminalistov Ľudovíta Makóa, pretože vedel, že sa pozná so špeciálnym prokurátorom Dušanom K. Makó podľa svedka povedal, že vec nie je problém.

 

img

 

Cena bola podľa Böhma stanovená na 100 000 eur, ktorú si nakoniec mali rozdeliť viaceré osoby. Svedok tiež spomenul, že po prepustení Kudličku mu Makó spomínal, že celá vec spustila hádku medzi Dušanom K. a vtedajším generálnym prokurátorom Jaromírom Čižnárom.

Mohlo by vás zaujímať: V procese s Dušanom Kováčikom vypovedal bývalý člen takáčovcov. Údajne ho vôbec nepozná!

 

Prokurátor dnes zároveň prečítal na súde viaceré listinné dôkazy, napríklad aj zápisnicu z domovej prehliadky, z prehliadky kancelárie obžalovaného alebo jeho služobného vozidla. Pri prehliadkach boli zaistené dokumenty týkajúce sa aj trestných konaní, ale aj finančná hotovosť.

Pojednávanie v tejto veci bude pokračovať vo štvrtok 15. júla.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies