Eurostar zaznamenal v 1. polroku rast tržieb aj cestujúcich

NETKY.SK • 20 Júl 2011, 11:44 • 2 min
Eurostar zaznamenal v 1. polroku rast tržieb aj cestujúcich

Eurostar zaznamenal v 1. polroku rast tržieb aj cestujúcich

slovakia

left justify in out

img

Spoločnosť Eurostar, ktorá prevádzkuje podmorskú železničnú trať medzi Britániou a kontinentálnou Európou, zaznamenala v 1. polroku 2011 rast tržieb aj počtu cestujúcich. Výraznou mierou k tomu prispeli aj americkí turisti.
      Podľa najnovších údajov sa tržby Eurostaru za šesť mesiacov do konca júna 2011 zvýšili medziročne o 4 % na 421 miliónov libier (479 miliónov eur). Celkový počet cestujúcich v sledovanom období pritom vzrástol o 3 % na 4,7 milióna pasažierov, z toho počet cestujúcich zo zahraničia stúpol o 21 %, a to vďaka americkým turistom.
      Tieto výsledky sú veľmi dobré vzhľadom na skutočnosť, že vlani v 1. polroku výrazne stúpol záujem o vlaky Eurostar po výbuchu islandskej sopky. Mrak popola totiž prinútil úrady prerušiť v apríli leteckú premávku v západnej Európe, takže mnohí ľudia si ako alternatívu prepravy na "kontinent" zvolili podmorské železničné spojenie medzi Britániou a Francúzskom. Eurostar vtedy vypravil 70 mimoriadnych vlakov, ktorých služby využilo viac ako 100.000 cestujúcich.
      Informoval o tom britský spravodajský portál BBC.
Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies