Európske krajiny pristupujú pre koronavírus k bezpečnostným opatreniam

NETKY.SK • 25 Február 2020, 21:34 • 2 min
Európske krajiny pristupujú pre koronavírus k bezpečnostným opatreniam

RÍM - Vlády niektorých krajín pristúpili počas dnešného dňa k preventívnym reštrikčným opatreniam a vydali varovania pred cestovaním do Talianska, kde sa masívne šíri nový typ koronavírusu.

slovakia

left justify in out

Zrušenie letov

Niektoré krajiny odporúčajú svojim občanom, aby necestovali do Talianska, prípadne aby po návrate odtiaľ zostali v izolácii. Viacero leteckých spoločností zrušilo lety do tejto krajiny.

 

img

 

Karanténa

Bulharské aerolínie Bulgaria Air informovali, že do 27. marca pozastavili lety do Milána. Grécko a Chorvátsko zakázalo školské výlety do Talianska. Francúzska vláda uviedla, že študenti, ktorí sa vrátili z prázdnin v severnom Taliansku, budú musieť pred nástupom do školy byť v karanténe. 

 

Doručovanie zásielok pozastavené

Rakúsko v pondelok varovalo svojich občanov pred cestovaním do zasiahnutých talianskych regiónov a odporúčalo návštevníkom, aby sa vyhýbali veľkým zhromaždeniam. Nemecká pošta (Deutsche Post) oznámila, že do postihnutých oblastí v Taliansku zastavila doručovanie zásielok.

 

img

 

Dobrovoľná izolácia 

Podobne aj britské ministerstvo zahraničných vecí vyzvalo občanov prichádzajúcich zo severného Talianska, aby sa dobrovoľne izolovali. Toto odporúčanie sa vzťahuje aj na ľudí prichádzajúcich z určitých častí Ázie vrátane Južnej Kórey a Číny.

 

Obete

Kuvajt v utorok dočasne zastavil lety z Talianska, Južnej Kórey a Thajska.

Počet obetí nákazy spôsobenej novým koronavírusom v Taliansku stúpol v utorok večer na 11. Počet infikovaných sa zvýšil na 324. Deväť z desiatich úmrtí sa vyskytlo v regióne Lombardsko a dve v Benátsku. Z 322 nakazených je 240 v Lombardsku.

 

img

 

Prípady

Niektoré z nových prípadov sa objavili aj v častiach Talianska nachádzajúcich sa mimo dvoch najviac postihnutých severných regiónov Lombardsko a Benátsko. Traja infikovaní boli hlásení zo Sicílie, dvaja z Toskánska a jeden z Ligúrie.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies