Liga majstrov bez Realu Madrid? Podľa Zidana je to nemožné

NETKY.SK • 27 Apríl 2021, 08:20 • 2 min
Liga majstrov bez Realu Madrid? Podľa Zidana je to nemožné

ŠPANIELSKO - Tréner Zinedine Zidane dostal pred semifinále Ligy majstrov proti FC Chelsea otázku, či si vie predstaviť budúcu sezónu najprestížnejšej klubovej futbalovej súťaže bez Realu Madrid.

slovakia

left justify in out

Otázka smerovaná na možný exemplárny trest pre španielskeho šampióna od Európskej futbalovej únie (UEFA) za jeho účinkovanie v zakázanom projekte Superligy nenechala trénera "Los Blancos" chladným.

"Je absurdné si myslieť, že budúcu sezónu nebudeme hrať Ligu majstrov. Nič iné sa k tomu nedá povedať. Viem, že Superliga je na verejnosti téma číslo 1, ale nás viac zaujíma naša konfrontácia s Chelsea. A prvý zápas proti tomuto silnému súperovi odohráme už v utorok," skonštatoval Zinedine Zidane na tlačovej konferencii v Madride.

 

img


Madridčania sú s 13 titulmi rekordéri európskej klubovej súťaže číslo 1, Chelsea získala jediný titul v ročníku 2011/2012. Súčasné mužstvo však prešlo pod vedením nemeckého trénera Thomasa Tuchela obrodením a aktuálne je v Premier League na štvrtej pozícii zaručujúcej účasť v skupinovej LM aj v budúcej sezóne.

 

"Myslím si, že Chelsea pred nami nepadne na kolená. Je to komplexné mužstvo, ktoré výborne bráni, ale aj útočí. Do semifinále sa nedostali náhodou. Recept na úspech teda znie - pevná obrana a vytváranie plus premieňanie šancí. Musíme bojovať a byť plne koncentrovaní od prvej do poslednej minúty. Len to nám môže zaručiť úspech," podotkol Zidane.

 

Hazard proti Chelsea 
Charizmatický Francúz už môže rátať s uzdraveným stredopoliarom Tonim Kroosom aj s belgickým útočníkom Edenom Hazardom. Pre Belgičana to bude špeciálny dvojzápas, pretože sa v ňom po prvýkrát predstaví proti svojmu bývalému zamestnácateľovi. Na listine zranených hráčov stále zostávajú obrancovia - kapitán Sergio Ramos a Ferland Mendy.

 

img

 

"Zatiaľ čo Toni už bude k dispozícii, Ferland má ešte pred sebou nejakú prácu. V utorok nebude pripravený," zdupľoval Zidane.

 

Podpis CR7
Real Madrid sa predstaví v semifinále LM deviaty raz za ostatných 11 sezón. Štyri tieto účasti dotiahol až k zisku "ušatej trofeje". Pri všetkých týchto úspechoch bol však aj Cristiano Ronaldo, bývalá najväčšia hviezda tímu. V posledných dvoch edíciách, presne po jeho odchode do Juventusu Turín, však "biely balet" dvakrát dotancoval už v osemfinále. 

 

img

 

Londýnčania takto vysoko dlho neboli 

Na druhej strane "The Blues" mali po zisku trofeje v roku 2012 už len jednu semifinálovú účasť o dva roky neskôr. "Minulosť je fajn, ale žijeme súčasnosťou. Oba tímy sú skúsené a semifinále v Lige majstrov si zaslúžia. Poďme sa teda pobiť s dobrým futbalom o postup," zakončil Zidane.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies