Prehľad bezpečnosti aeroliniek: Ryanair už po šiestykrát najhorší

NETKY.SK • 7 Január 2019, 13:25 • 2 min
Prehľad bezpečnosti aeroliniek: Ryanair už po šiestykrát najhorší

Austrálske aerolinky Qantas sa opäť stali najbezpečnejšou leteckou spoločnosťou sveta. Podľa serveru AirlineRatings, ktorý hodnotenie vydal, vynikajú okrem iného modernými technológiami, ale aj kvalitnou posádkou. Vo dvadsiatke najbezpečnejších aerolínií sú ďalej British Airways, Singapore Airlines a holandský KLM.

slovakia

left justify in out

Podľa serveru AirlineRatings sú Qantas lídrom v mnohých oblastiach, najmä čo sa týka moderných navigačných technológií alebo systému automatického pristávania.

 

"Všetky letecké spoločnosti mávajú nejaké ťažkosti či nehody, mnohé z nich sú vinou konštruktéra lietadiel, nie aerolínií. Ide ale o spôsob, akým sa letecký personál s týmito problémami potýka, to odlišuje dobrú spoločnosť od zlej," uviedol šéfredaktor AirlineRatings Geoffrey Thomas.

 

img

 

Rebríček 20 aerolínií má slúžiť cestujúcim ako návod, ktoré spoločnosti lipnú na bezpečnom cestovaní, inováciách a moderných lietadlách. Všetky dostali perfektné hodnotenie sedem hviezdičiek zo siedmich. Okrem už spomínaných sú medzi nimi napríklad Emirates, American Airlines, Swiss, Finnair či Hawaiian Airlines.

 

Server AirlineRatings vydal tiež zoznam desiatich najbezpečnejších nízkonákladových spoločností, medzi nimi sú napríklad Thomas Cook, Vueling či Wizz Air.

 

Naopak tými najmenej bezpečnými aerolinkami sú afganska Ariana Afgan Airlines a Kam Air, Blue Wing Airlines a indonézska Trigano Air. Vydaný bol tiež zoznam najmenej bezpečných lietadiel, kde je napríklad Airbus A350 či Boeing 787.

 

img

 

Ryanair šiestykrát najhorší

 

S každoročným súhrnom prišiel tiež server Which?. V jeho prieskume sa už po šiestykrát v rade stala najhoršou leteckou spoločnosťou nízkonákladovka Ryanair. Z celkom 7901 respondentov odpovedalo 70 percent, že by s ňou už nikdy neletelo.

Cestujúcim v Ryanair vadí aj množstvo obmedzení týkajúcich sa batožiny. Okrem toho spoločnosť vlani znížila dobu, počas ktorej sa môžu ľudia bezplatne odbaviť. Z pôvodných štyroch dní pred odletom to je teraz iba 48 hodín.

 

Ďalšími spoločnosťami, ktoré dostali od cestujúcich chabé hodnotenie, sú Thomas Cook, Wizz Air či Vueling. V priemere by s nimi neletelo okolo 54 percent opýtaných.

 

Najlepšími klasickými spoločnosťami sa naopak stali Singapore Airlines, Emirates a Qatar Airways. Najhoršími American Airlines, United Airlines, Thomson / Tui Airways. Na oboch hodnoteniach možno dobre vidieť, že bezpečnosť nejde vždy ruka v ruke s popularitou.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies