EURO 2020: Sklamaný Mbappé sa ospravedlnil za nepremenenú penaltu

NETKY.SK • 29 Jún 2021, 10:57 • 2 min
EURO 2020: Sklamaný Mbappé sa ospravedlnil za nepremenenú penaltu

Včerajší hrací deň majstrovstiev Európy vo futbale priniesol obrovskú senzáciu v podobe vyradenia Francúzska. Úradujúci majstri sveta nezvládli penaltový rozstrel proti Švajčiarsku.

slovakia

left justify in out

Svetoví šampióni viedli po zásahu Paula Pogbu v 75. minúte už 3:1 a zdalo sa, že si pohodlne postrážia postup do štvrťfinále. O šesť minút neskôr však znížil Seferovič, no a fantastický výkon Švajčiarov potvrdil vyrovnávajúcim gólom v 90. minúte Gavranovič. O postupujúcom musel rozhodnúť penaltový rozstrel, ktorý mal smutného hrdinu.

 

img

 

Pred Kylianom Mbappém sa žiadny z deviatich exekútorov nemýlil, hviezda parížskeho Saint-Germain tak musela na záver piatej série premeniť. Brankár Yan Sommer však smer jeho strely vystihol a poslal svoju krajinu do štvrťfinálovej fázy. Vo francúzskom tábore zavládlo obrovské sklamanie. „Je veľmi ťažké obrátiť stranu. Smútok po vyradení je obrovský, nedokázali sme splniť náš cieľ. Za nepremenenú penaltu sa ospravedlňujem. Chcel som pomôcť tímu, ale zlyhal som. Bude sa mi ťažko spať, toto sú však riziká športu, ktorý tak veľmi milujem,“ napísal Mbappé na sociálne siete.

 

img

 

„Viem, že vy fanúšikovia ste sklamaní, ale rád by som vám poďakoval za vašu podporu a za to, že ste nám vždy verili. Najdôležitejšie bude vstať ešte silnejší pre blížiace sa výzvy. Gratulujem Švajčiarsku a prajem mu veľa šťastia,“ uviedol hráč, ktorému sa v štyroch zápasoch na EURE nepodarilo skórovať.

 

Švajčiari naopak po zápase žiarili šťastím, pretože ich fantastický výkon prepísal históriu futbalu v krajine. „Je to úžasný pocit, všetci vo Švajčiarsku môžu byť hrdí. Vytvorili sme dejiny. Takto sa vrátiť do zápasu a ukázať charakter. Som veľmi hrdý na to, že som súčasťou tohto tímu,“ rozplýval sa kapitán Granit Xhaka.

 

img

 

Výber trénera Vladimira Petkoviča si v piatkovom štvrťfinále zmerá sily so Španielmi, ktorí včera v napínavom zápase vyradili Chorvátsko. „Môžeme snívať, sme stále na turnaji. Čaká na nás Španielsko, s ktorým sme hrali minulý rok na jeseň. Potrebujeme k tomu rovnaký charakter ako proti Francúzom,“ uviedol Xhaka, ktorý kvôli dvom žltým kartám bude svoje mužstvo podporovať len z tribúny.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Róbert Krupár
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies