Peter Pellegrini vyzval Matoviča k vysvetleniu, prečo bol vlani navýšený rozpočet SIS o 15 miliónov eur

NETKY.SK • 24 Máj 2021, 14:56 • 2 min
Peter Pellegrini vyzval Matoviča k vysvetleniu, prečo bol vlani navýšený rozpočet SIS o 15 miliónov eur

BRATISLAVA - Peter Pellegrini vyzval ministra financií Igora Matoviča, aby vysvetlil, na základe čoho bol minulý rok za jeho „premiérovania" navýšený finančný rozpočet Slovenskej informačnej služby o približne 15 miliónov eur.

slovakia

left justify in out

Pellegrini povedal, že ak vláda nemá čo skrývať, už dávno to malo byť zverejnené. „Podľa mojich informácií bol rozpočet SIS navýšený o túto sumu v dvoch platbách. Pýtam sa prečo? Sme naozaj svedkami deštrukcie právneho štátu a je tu ohrozené ústavné zriadenie Slovenskej republiky? Preto kladiem pánovi Hegerovi otázku, či naďalej riadi túto krajinu alebo jej vedenie prevzali bezpečnostné zložky?" povedal Pellegrini.

 

img

 

Mohlo by vás zaujímať: Matovič mal podľa Fica vypovedať začiatkom roka na polícii

 

Zároveň odmietol tvrdenia, že by niekedy zastrašoval orgány činné v trestnom konaní a priblížil, že po Slovensku kolujú sms správy policajtov a prokurátorov, ktoré sa majú týkať ovplyvňovania svedkov v rôznych korupčných kauzách.

 

Domnieva sa, že aj to bol dôvod minulotýždňového stretnutia najvyšších predstaviteľov štátu so zástupcami bezpečnostných zložiek v budove SIS. Účastníkov stretnutia sa tiež pýta, ako za týždeň naložili s informáciami, ktoré tam získali.

 

Súvisiaci článok: Strana Hlas-SD vyzvala premiéra, aby vysvetlil stretnutie v Slovenskej informačnej službe
 

img


Eduard Heger označil tieto Pellegriniho tvrdenia za nezmysly. Opozíciu opakovane vyzval, aby prestala zastrašovať orgány činné v trestnom konaní. „Je to hrubé prekročenie akýchkoľvek štandardov právneho štátu," dodal premiér.

 

Prečítajte si tiež: Matovič priznal stretnutia s obvineným Bernardom Slobodníkom! Čo spolu riešili?



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies