EÚ sa pripravuje na zavedenie novej dane

NETKY.SK • 16 September 2019, 9:30 • 2 min
EÚ sa pripravuje na zavedenie novej dane

BRUSEL - Európska únia (EÚ) plánuje zaviesť daň z digitálnych služieb aj v prípade, že nedôjde ku globálnej dohode o tzv. "webovej dani". Paolo Gentiloni to uviedo počs dnešných hodín. nominovaný na post komisára pre hospodárske záležitosti.

slovakia

left justify in out

"Mojou prvou úlohou bude zistiť, či je možné zaviesť webovú daň na úrovni Organizácie pre hospodársku spoluprácu a rozvoj / skupiny G20 (20 najväčších svetových ekonomík), teda na globálnej úrovni, pretože by to bolo najefektívnejšie riešenie," povedal Gentiloni, bývalý predseda talianskej vlády.

 

img

 

"Komisia sa bude snažiť dosiahnuť dohodu do roku 2020, ale ak to nebude možné, bude mojou úlohou navrhovať európsku webovú daň. Nie sme pripravení čakať," dodal.

 

img

 

Gentiloni tiež uviedol, že bude dohliadať aj na snahu o harmonizáciu daní z príjmu právnických osôb vo všetkých členských štátoch spoločenstva a prehodnotí súčasné nariadenie o zdaňovaní energie. Ocenil menovú politiku Európskej centrálnej banky, ale domnieva sa, že len jej opatrenia nebudú stačiť na to, aby sa zastavilo spomaľovanie európskeho hospodárstva.

 

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona