Žiaci budú môcť za deň vykonávať opravné skúšky aj viac ako z dvoch predmetov

NETKY.SK • 15 Júl 2023, 18:30 • 2 min
Žiaci budú môcť za deň vykonávať opravné skúšky aj viac ako z dvoch predmetov

BRATISLAVA - Od 1. septembra budú môcť žiaci za deň vykonávať komisionálne skúšky aj viac ako z dvoch vyučovacích predmetov, ak s tým súhlasí zákonný zástupca neplnoletého žiaka, zástupca zariadenia alebo plnoletý žiak. Aktuálne môže v jeden deň vykonať žiak komisionálne skúšky najviac z dvoch vyučovacích predmetov.

slovakia

left justify in out

Komisia pre komisionálne skúšky má minimálne troch členov. Skladá sa z predsedu, skúšajúceho učiteľa a prísediaceho. Ako uviedli z rezortu, sú vymenúvaní a odvolávaní riaditeľom školy, ktorý rovnako povoľuje alebo nariaďuje skúšku. Predseda v deň konania skúšky verejne vyhlási výsledok. Termín komisionálnej skúšky určí riaditeľ školy tak, aby sa vykonala do 31. augusta.

"Žiakovi, ktorý zo závažných dôvodov nemôže prísť vykonať túto skúšku v určenom termíne, možno určiť náhradný termín na jej vykonanie do 10. septembra," informovali. 

Podľa štatistík Centra vedecko-technických informácií (CVTI) SR bolo v školskom roku 2022/2023 celkovo 476.158 žiakov, z toho 2849 robilo opravnú skúšku.

Ako uviedol rezort, žiak môže vykonávať rozdielovú skúšku z dôvodu prestupu na inú strednú školu, keď neprospel z vyučovacieho predmetu alebo s cieľom získať nižšie stredné vzdelanie.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
TASR / Marek Nemček Foto: Shutterstock
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies