NHL: Colorado uspelo v Calgary, Stamkos žiaril vo Vancouveri

NETKY.SK • 19 Január 2023, 08:52 • 2 min
NHL: Colorado uspelo v Calgary, Stamkos žiaril vo Vancouveri

NEW YORK - Slovenský hokejista Erik Černák prispel v noci na štvrtok asistenciou k víťazstvu Tampy Bay na ľade Vancouveru 5:2.

slovakia

left justify in out

Dvadsaťpäťročný obranca sa podieľal na góle Braydena Pointa v prvej tretine, ktorým "blesky" zvýšili svoje vedenie na 3:0. Na 4:0 potom zvýšil kapitán Steven Stamkos, pre ktorého to bol 500. gól v základnej časti NHL. Tridsaťdvaročný center je po Alexandrovi Ovečkinovi z Washingtonu a Sidney Crosbym z Pittsburghu tretím aktívnym hokejistom, ktorý strelil 500 gólov.

 

 

 

 

V tomto dueli zaznamenal hetrik. Tridsaťdvaročný center si pred zakončením prevzal prihrávku od Alexa Killorna a prekonal brankára Vancouveru Spencera Martina. Bol to jeho druhý gól v zápase, tým prvým otvoril skóre duelu. Hetrik zavŕšil minútu a pol pred koncom gólom do prázdnej bránky. Stamkosa si Lightning vybrali na drafte v roku 2008 ako prvého v poradí. Celkovo odohral za tento klub všetkých 15 sezón svojej kariéry v NHL, nazbieral 1023 bodov (501 gólov a 522 asistencií) v 965 zápasoch základnej časti. S klubom vyhral v rokoch 2020 a 2021 Stanleyho pohár a v rokoch 2010 a 2012 získal trofej Mauricea Richarda pre najlepšieho strelca ligy.

 

Colorado triumfovalo na ľade Calgary 4:1, po dva góly strelili Mikko Rantanen a Artturi Lehkonen. Nathan MacKinnon, J.T. Compher a Devon Toews mali po dve asistencie. "Lavíny" získali tretie víťazstvo za sebou. MacKinnon bodoval v šiestich zápasov sérii, počas ktorých má na konte štyri góly a deväť asistencií. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona