Premier League: Lukaku sa presadil v londýnskom derby, United zakopli na pôde Southamptonu

NETKY.SK • 23 August 2021, 10:54 • 2 min
Premier League: Lukaku sa presadil v londýnskom derby, United zakopli na pôde Southamptonu

LONDÝN – Šlágrom 2. kola anglickej Premier League bolo tradičné londýnske derby medzi Arsenalom a Chelsea. Navrátilec Lukaku sa okamžite presadil.

slovakia

left justify in out

Artetov Arsenal sa trápi, Chelsea s druhou výhrou

Situácia pred zápasom nebola pre kanonierov vôbec jednoduchá, Arsenalu naďalej chýbajú elitní hráči ako Thomas, Lacazette či kapitán Bellerin. Na druhej strane Chelsea má jeden z najnabitejších kádrov v lige a v nedeľnom zápase si odkrútila svoj debut v drese Chelsea aj 98 miliónová posila Romelu Lukaku.

 

Zverenci Thomas Tuchela mali výborný vstup do zápasu, v 15. minúte sa pri svojej premiére presadil práve Lukaku a Chelsea viedla 1:0.

 

 

Druhý gól pridala Chelsea krátko po polhodine hry, keď výbornú prihrávku Masona Mounta využil ofenzívny obranca Reece James. Angličan razantnou ranou prekonal Lena a zvýšil vedenie Chelsea na 2:0.

 

Mladučký tím Arsenalu sa do vyložených šancí dostával iba sporadicky, dobrú strelu nešťastníka z Eura 2020 Bukaya Saku vyrazil Mendy. Brankár Chelsea skvelo prečítal kolmicu na striedajúceho Aubameyanga a udržal si tak čisté konto. 

 

Lukaku mohol vo svojom debute pridať pokojne aj druhý presný zásah, no fantastický zákrok Lena zastavil jeho tvrdú hlavičku.

 

Chelsea si tak pripísala cennú výhru v londýnskom derby a svoju druhú výhru v sezóne, zato Arsenal sa po fiasku s Brentfordom znova nedočkal svojich prvých bodov v sezóne.

 

 

Grealish si pripísal svoj prvý gól v drese Machestru City

Norwich City nemá najlepšie spomienky na vonkajšie zápasy s úradujúcim majstrom z Manchestru. Cityzens v poslednom domácom zápase s Norwichom zdolali súpera 5:0 a rovnaký výsledok sa opakoval aj cez tento víkend.

 

Prvý gól prišiel po šikovnom strielanom centri Gabriela Jesusa, ktorý trafil brankára Nowichu a ten si strelil vlastný gól.

 

Dôležitý moment pre domácich fanúšikov prišiel v 22. minúte, keď sa po ďalšej prihrávke Jesusa odrazila lopta do najdrahšieho hráča tohtoročného prestupového obdobia Jacka Grealisha a práve Grealish zvýšil na 2:0. 

 

Ofenzívna šou pokračovala a domáci sa presadili ešte trikát. Najprv obranca Laporte, potom krídelné duo Raheem Sterling a Ryad Mahréz.

 

 

Liverpool a Tottenham víťazne, United zakopol

Kloppov Liverpool privítal na Anfielde vždy dobre defenzívne hrajúce Burnley. O otvárací gól stretnutia sa postaral Jota a v druhom polčase víťazstvo the reds poistil Sadio Mané.

 

Tottenham zvládol aj druhý zložitý zápas v rade. Na pôde Wolverhamptonu zvíťazil 1:0 po penalte, ktorú úspešne premenil Dele Alli

 

Prvé zakopnutie sezóny pre červených diablov z Manchestru. Po minulovíkendovej šou Paula Pogbu proti Leedsu United cestovali United na ihrisko Southamptonu, kde si Saints vybojovali cennú remízu 1:1.

 

Síce United skórovali vlastne obidva góly zápasu ale jeden z nich si strelil Brazílčan Fred do vlastnej siete. Do tej správnej sa trafil mladučký Mason Greenwood a zachránil aspoň jeden bod pre hostí.

 

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Oliver Peth

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona