EÚ potrestá sankciami 16 Sýrčanov zapojených do chemických útokov

NETKY.SK • 17 Júl 2017, 12:55 • 2 min
EÚ potrestá sankciami 16 Sýrčanov  zapojených do chemických útokov

BRUSEL - Európska únia uvalí sankcie na 16 Sýrčanov, ktorí sú podľa jej presvedčenia zapojení do chemických útokov voči sýrskym civilistom.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Nové reštriktívne opatrenia sa dotknú vojenských predstaviteľov a vedcov. Britský minister zahraničia Boris Johnson v pondelok pred zasadnutím Rady Európskej únie uviedol, že inkriminované osoby potrestajú zmrazením účtov a zákazmi cestovania do európskeho bloku. Podľa Johnsona tento krok ukazuje odhodlanie "Británie a zvyšku jej priateľov v Európe" bojovať proti chemickým útokom v Sýrii.

V máji Európska únia rozšírila sankcie proti Sýrii o jeden rok, keďže tamojšia vláda pokračuje v agresii voči vlastnému obyvateľstvu. Európska dvadsaťosmička už potrestala zmrazením účtov a cestovnými zákazmi 240 osôb a 67 organizácií v tejto vojnou zmietanej krajine.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies