Trump sa v čase boja proti koronavírusu vníma ako "vojnový prezident"

NETKY.SK • 18 Marec 2020, 23:57 • 2 min
Trump sa v čase boja proti koronavírusu vníma ako "vojnový prezident"

WASHINGTON - Americký prezident Donald Trump v stredu vyhlásil, že sa v časoch pandémie nového koronavírusu vidí ako "vojnový prezident". Informovala o tom agentúra AFP.

slovakia

left justify in out

"Vidím sa, v istom zmysle, ako vojnový prezident. To je to, proti čomu bojujeme. Sme tu vo veľmi ťažkej situácii," povedal novinárom počas tlačovej konferencie v Bielom dome.

 

 

Trump podľa spravodajskej stanice NBC News takisto oznámil, že v rámci zákona o obrannej výrobe (Defense Production Act) bude vláda využívať výrobnú kapacitu súkromného sektora v boji proti koronavírusu.

 

Zákon o obrannej výrobe z roku 1950 dáva prezidentovi právo donútiť súkromný sektor vyrábať výrobky potrebné v krízovom stave. V tomto prípade respirátory či iné medicínske potreby.

 

 

Ďalším opatrením je pozastavenie všetkých exekúcií a vysťahovaní do konca apríla, čím chce vláda pomôcť ľuďom zasiahnutým pandémiou.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies