Ďalšia zmena! Dovolenkári zaočkovaní prvou dávkou vakcíny sa karanténe nevyhnú

NETKY.SK • 31 Júl 2021, 15:45 • 2 min
Ďalšia zmena! Dovolenkári zaočkovaní prvou dávkou vakcíny sa karanténe nevyhnú

BRATISLAVA – Osoby, ktoré dostali prvú dávku vakcíny proti ochoreniu COVID-19 pred 9. júlom, sa povinnej karanténe nevyhnú.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Vyplýva to z uznesenia Ústavného súdu SR, ktoré v sobotu vyšlo v zbierke zákonov. Stanovisko poskytol Marek Eliáš z Úradu verejného zdravotníctva SR (ÚVZ SR).


„Ústavný súd zverejnením uznesenia pozastavil časť paragrafu deväť vyhlášky ÚVZ SR o prechodnom ustanovení pre osoby po prvej dávke vakcíny, ktorú absolvovali do 9. júla. Pôvodne mohli ukončiť karanténu hneď v prvý deň po obdržaní negatívneho výsledku testu na COVID-19. Toto prechodné obdobie malo platiť do pondelka 2. augusta, zverejnením uznesenia Ústavného súdu SR však prestalo platiť už dnes," informoval Eliáš.

 


V súčasnosti tieto osoby po vstupe na Slovensko musia ísť do domácej karantény s tým, že najskôr na piaty deň môžu podstúpiť PCR test. Ak je výsledok testu negatívny, karanténa sa im končí.
 

Mohlo by vás zaujímať: A je to tu! Čaká nás očkovanie treťou dávkou vakcíny



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies