Rakúsko predlžuje a sprísňuje lockdown

NETKY.SK • 17 Január 2021, 14:31 • 2 min
Rakúsko predlžuje a sprísňuje lockdown

VIEDEŇ - Kancelár dodal, že od 8. februára sa v krajine plánuje opätovné otvorenie obchodov, škôl a takých služieb, ako sú kaderníctva. Poznamenal však, že otvorenie reštaurácií a hotelov vo februári nebude možné.

slovakia

left justify in out

Rakúsko predlžuje platnosť lockdownu do 7. februára. Úrady krajiny sa obávajú možného vplyvu infekčnejších variantov koronavírusu. Sebastian Kurz, rakúsky kancelár, v nedeľu povedal, že pravidlá spoločenského odstupu sa sprísnia a ľudia budú mať povinnosť udržiavať odstup dva metre namiesto doterajšieho jedného metra. Zároveň budú musieť vo verejnej doprave a obchodoch nosiť ochranné rúška a nebude stačiť prekrytie tváre tkaninou.
 


Terajší lockdown v Rakúsku, ktorý je tretí v poradí, sa začal 26. decembra a skončiť sa mal 24. januára. Kurz povedal, že Rakúsko sa musí dostať čo najbližšie k priemernej úrovni 50 nových prípadov nákazy na 100-tisíc obyvateľov za sedem dní. Teraz je priemerný týždňový počet nákaz v krajine na úrovni 131 prípadov. Kancelár dodal, že od 8. februára sa v krajine plánuje opätovné otvorenie obchodov, škôl a služieb, ako sú napríklad kaderníctva. Poznamenal však, že otvorenie reštaurácií a hotelov vo februári zatiaľ možné nebude.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Miloš Cíbik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies