EÚ je znepokojená výskytom eboly v Konžskej republike, je odhodlaná krajine maximálne pomôcť

NETKY.SK • 16 Máj 2017, 08:01 • 2 min
EÚ je znepokojená výskytom eboly v Konžskej republike, je odhodlaná krajine maximálne pomôcť

BRUSEL - Opätovný výskyt eboly v Konžskej demokratickej republike (KDR) znepokojuje Európsku úniu, ktorá je pripravená poskytnúť maximálnu potrebnú pomoc v boji proti tomuto smrteľnému ochoreniu.

slovakia

left justify in out

Centrum pre koordináciu núdzových opatrení (ERCC) pripravuje už možné nasadenie expertov, uviedol dnes v reakcii na správy z africkej krajiny príslušný eurokomisár Christos Stylianides. Podľa jeho slov budú pre prípad potreby poskytnuté v tejto súvislosti aj prepravné kapacity.

 

Svetová zdravotnícka organizácia (WHO), ktorá pred troma dňami potvrdila výskyt eboly v KDR, dnes informovala o druhom laboratórne potvrdenom prípade eboly. V provincii Bas-Uele na severovýchode KDR registrujú medzičasom už 19 podozrivých prípadov vírovej hemoragickej horúčky a celkove tri obete tohto ochorenia.

 

Ostatná epidémia eboly v KDR si v roku 2014 vyžiadala 42 životov. Vyše 11.000 ľudí zomrelo v rokoch 2014 až 2015 po prepuknutí epidémie eboly v západoafrických štátoch, hlavne v Guinei, Sierre Leone a Libérii.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies