PC HRY Prenášanie herného obsahu medzi hrami je IN. Cyberpunk 2077 na vzostupe s hernými recenziami

NETKY.SK • 4 December 2021, 13:00 • 2 min
PC HRY Prenášanie herného obsahu medzi hrami je IN. Cyberpunk 2077 na vzostupe s hernými recenziami

Crossover update a event pre dvojicu indie hier prekvapil fanúšikov. Na Epic Game Store máte možnosť do 9. 12. 2021 šancu aktivovať si dve zaujímavé hry zdarma. Cyberpunk 2077 získava pozitívne ohlasy. Nový Steam rekord v počte prihlásených hráčov. Do Battlefield mieri nová vlna updatov. Nový Bioshock nás podľa neoficiálneho leaku čaká už čoskoro.

slovakia

left justify in out

 

Dvojica hier Terraria a Don't Starve Together vypustili do svojich hier nový update, ktorý prenáša herné prvky a objekty z jednej hry do druhej. Vďaka crossoveru sa zvýšila hrateľnosť oboch hier. Fanúšikovia oboch hier získali nový herný obsah a herné mechaniky z opačnej hry crossoveru.

 

img

 

Ako sa to všetko začalo? Začiatok na vytvorenie prepojenia týchto hier sa plánoval asi 6 mesiacov dozadu. Herní vývojári sa spojili a začali spolupracovať na vlastnom a zábavnom projekte pre svoje indie hry. Hlavným cieľom oboch strán bolo zabezpečiť zdarma nový herný obsah pre ich fanúšikovskú základňu.

 

Zoznam najväčších zmien v hrách Terraria a Don't Starve Together:

 

Terraria využíva funkciu Word Seed na aktiváciu herného obsahu prostredníctvom Journey's End. Zmeny môžeme vidieť v temnej atmosfére prostredníctvom osvetlenia scény a shaderov. Rovnako je prispôsobené aj generovanie herného sveta. Tma a temná noc sa stáva oveľa nebezpečnejšou a často aj smrteľnou, preto je potrebné zostať vždy pri zdroji svetla. Hlad je ozajstný nepriateľ, a zahnať ho môžete kvalitným a chutným jedlom. Nastavená je väčšia pravdepodobnosť získania nových herných itemov. Do hry sa, samozrejme, dostávajú aj herní nepriatelia.

 

Don't Starve Together dostáva nových herných nepriateľov. Nový herný predmet Terrarium, ktorý je v hre potrebný nájsť. Recepty sa rozširujú o dvojicu nových jedál. Zmeny sa dočkalo aj prostredie, ktoré sa snaží čo najviac pripomenúť herné prostredie z hry Terraria. Sem neodmysliteľne patria rozličné rozpoloženia lesov a jaskýň. Do hry prichádzajú aj nové skiny, ktoré sú inšpirované crossover témou Terraria.

 

Fanúšikovia oboch herných titulov majú možnosť zakúpiť si nový merch tričiek a hrnčekov inšpirovaných crossoverom Terraria a Don't Starve Together. Ak preferujete digitálne nákupy, na platforme Steam si môžete zakúpiť animované nálepky alebo rámik na profilový obrázok herného účtu prostredníctvom Steam Points.

 

img

 

 

 

7# Rýchle herné novinky

 

Na Epic Games Store prichádzajú herné tituly Dead by Daylight a while True: learn() zdarma k vyzdvihnutiu. Ak si stihnete aktivovať tieto herné tituly od 2. 12. 2021 do 9. 12. 2021 do vašej digitálno-hernej knižnice, máte tak možnosť získať oba herné tituly úplne zdarma. V Dead by Daylight na vás čaká online multiplayerový zážitok. Pustite sa do role preživších, ktorí sa potrebujú dostať z tajuplného miesta, alebo budete v úlohe hororového zabijaka, ktorý sa postará o to, aby nikto z preživších nenašiel tú správnu cestu do bezpečia. Ak horor nie je vaša šálka kávy, tak je tu pre vás a vaše mozgové závity logická hra, ktorá preverí váš skill v programovaní vo while True: learn() .

Zdroj: Epic Games

 

Počas jesenných zliav bol herný titul Cyberpunk 2077 na viacerých herných a distribučných platformách k získaniu v 50% zľave. Aj vďaka niekoľkým aktualizáciam a optimalizáciám, ktoré hra počas vydania získala, môžeme vďaka recenziám od hráčov na platforme Steam vidieť viacero pozitívnych hodnotení, a tým aj správny krok vpred s herným titulom. Hra je oveľa viac optimalizovaná a hrateľnosť vylepšená v niekoľkých smeroch. Pozitívnu vlnu hodnotení si všimol aj Paweł Sasko, Quest Director pre Cyberpunk 2077, ktorý zverejnil túto informáciu aj na sociálnej sieti.

Zdroj: Steam, Twitter

 

Pri jesenných zľavách na Steame ešte zostávame, nakoľko hráči prekonali na Steame ďalší rekord. Počas dvoch dní (27. 11. a 28. 11.) sa niekoľkonásobne zvýšil počet prihlásených. Ide o vyše 27 miliónov hráčov, ktorí sa v tomto čase prihlásili online na hernej platforme Steam. K tomu jednoznačne dopomohli prebiehajúce jesenné zľavy. Zimný výpredaj hier je takmer za dverami, no uvidíme či sa situácia zopakuje alebo sa opäť prelomí nový rekord.

Zdroj: SteamDB

 

Mohlo by vás zaujímať: PC HRY Netflix sa rozširuje o hry. Na hernú platformu Steam zavítali jesenné zľavy

 

Battlefield 2042 sa snaží zahnať krízu nespokojnosti hráčov, a preto prichádzajú nové zmeny vo forme updatu. Tie opravujú bežné problémy s hrou. Najväčšie zmeny smerovali k balancovaniu herných mechaník, vylepšeniu spawn pozícií, oživeniu hráčov na určitých úsekoch mapy a v neposlednom rade aj vozidiel, a to nie je všetko. EA pracuje na ďalších zmenách, ktoré by mali hráči vidieť s ďalšími prichádzajúcimi updatmi. Tie by mali zlepšiť optimalizáciu a iné vylepšenia hry.

Zdroj: Electronic Arts

 

Na záver sme si nechali zatiaľ oficiálne nepotvrdenú informáciu, ktorá sa šíri sociálnymi sieťami, a tou je pokračovanie hernej série Bioshock. Nový Bioshock by mal niesť názov Bioshock Isolation. Či ide o naozaj uniknuté informácie z vývoja novej hry zo série Bioshock, by sme mali mať možnosť overiť už čoskoro, pretože podľa leaku je dátum oznámenia hry nastavený na prvý kvartál 2022.

Zdroj: Twitter



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Felecia sefredaktorka
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies